U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Ziekte van Weil hond

Ziekte van Weil hond

Ziekte van Weil hond; wat is het?

Hond met ziekte van WeilDe ziekte van Weil wordt veroorzaakt door de leptospiren-bacterie. Als uw hond de ziekte van Weil krijgt, vermenigvuldigen de bacteriën zich in het bloed en beschadigen ze de bloedvaten. Dit kan bloedingen bij uw hond veroorzaken. De leptospiren komen via het bloed ook in de nieren en lever van uw hond terecht en beschadigen de organen. Een gevolg van besmetting kan een nierinfectie zijn. Bijna alle zoogdieren kunnen de ziekte van Weil krijgen, maar honden zijn er extra gevoelig voor. De bacterie verspreidt zich via urine. Als uw hond snuffelt aan een besmette hond, kan hij de Ziekte van Weil oplopen. Maar ook stilstaand water, modder, voedsel en drinkwater dat besmet is kan de bacterie verspreiden. Daarnaast kan een beet van een knaagdier uw hond ziek maken.

Ziekte van Weil hond; symptomen

 

Ziekte van Weil hond; wat kunt u zelf doen?

U kunt uw hond laten vaccineren tegen de ziekte van Weil. Doe dit meteen als uw hond nog een puppy is en herhaal de inenting vervolgens jaarlijks. Daarnaast is het belangrijk dat uw hond niet in aanraking komt met besmet water of voedsel. Heeft uw hond de ziekte van Weil? Houd uw huisdier dan uit de buurt van andere honden omdat deze erg makkelijk besmet kunnen raken als zij niet ingeënt zijn. Geef hem daarnaast genoeg te eten en drinken om uitdroging te voorkomen.

Heeft uw hond de ziekte van Weil? Vind direct een dierenarts

Uw dierenarts kan vaststellen of uw hond de Ziekte van Weil heeft. Dit doen hij door middel van bloed- of urineonderzoek. De leptospiren-bacterie kan bestreden worden met antibiotica. Laat uw hond altijd jaarlijks vaccineren. Vind een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts