U bent hier: Klachten bij uw dier Honden Zweepwormen bij honden

Zweepwormen bij honden

Wat zijn zweepwormen?

Zweepworm bij de hondWormen komen in allerlei soorten voor bij honden. De zweepworm is er één van. Een zweepwormen besmetting komt veel voor. De eitjes van de zweepworm leven in de aarde. Ze kunnen er soms jaren overleven. Als uw hond in contact komt met de eitjes kleven deze vast aan zijn vacht. Doordat uw hond zijn vacht likt, komen ze in het lichaam terecht. Eenmaal in het lichaam van uw hond komen de eitjes in het maag-darm kanaal van uw hond terecht. Daar groeien de eitjes uit tot volwassen zweepwormen. De volwassen zweepworm zuigt zich vast in de darmwand en zuigt hier bloed. Een zweepworm kan ongeveer 18 maanden eitjes leggen. Deze eitjes komen door de ontlasting van uw hond in zijn omgeving terecht. Naast zweepwormen kan uw hond ook besmet zijn met haakwormen, lintwormen, spoelwormen of hartwormen. Als uw hond zweepwormen heeft, geeft dit meestal geen klachten. Wanneer de wormen echter onbehandeld blijven kunnen zeveroorzaken. Ook kan de ontlasting van uw hond bloed bevatten. Een ernstige infectie kan lijden tot het overlijden van uw hond. Behandeling is dan ook belangrijk.

Wat kunt u zelf doen tegen zweepwormen bij uw hond?

Het regelmatig schoonhouden van de leefomgeving van uw hond is noodzakelijk. Zo kunt u een besmetting met haakwormen tegen gaan. Ook kunt u uw hond ontwormen. Dit kan met tabletten van Drontal Dog of met een pasta van Flubenol. Zo is uw hond beschermd tegen onder andere haakwormen, zweepwormen, lintwormen en spoelwormen.

Heeft uw hond zweepwormen? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw hond besmet is met zweepwormen? En wilt u meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw hond onderzoeken op de aanwezigheid van zweepwormen. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts