U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Eosinofiel granuloom kat

Eosinofiel granuloom kat

Eosinofiel granuloom kat; wat is het?

Eosinofiel granuloom katEosinofiel Granuloom Complex is een aandoening bij katten die eigenlijk uit drie verschillende allergische aandoeningen bestaat. Zo kan uw kat Eosinofiel Granuloom, Eosinofiel Plaque of Indolent Ulcus hebben. Deze drie aandoeningen samen noemen we het Eosinofiel Granuloom Complex. Vaak wordt er echter gesproken van Eosinofiel Granuloom. 
Uw kat kan het Eosinofiel Granuloom Complex ontwikkelen door een voedselallergie maar ook door een allergische reactie op omgevingsfactoren zoals stof (atopie). In de meeste gevallen is Eosinofiel Granuloom erfelijk. Uw kat kan dit dus doorgeven aan zijn nakomelingen. Als uw kat Eosinofiel Granuloom heeft, dan steken de symptomen van deze aandoening vaak regelmatig op. Dat kan ook zo zijn als uw kat hiervoor behandeld wordt.

Symptomen van Eosinofiel Granuloom Complex kat

De drie vormen van Eosinofiel Granuloom kunnen verschillende symptomen veroorzaken. Zo krijgen katten met Eosinofiel Plaque vaak rode en kale plekken aan de binnenkant van hun dijen en liezen. Eosinofiel Granuloom zorgt vaak voor open zweren aan de binnenkant van de mond, de lippen en de voetzooltjes van uw kat. Daarnaast kan ook een rode plek, vaak in de vorm van een streep, op de dijen voorkomen. Indolent Ulcus heeft vaak een opgezwollen en harde zweer op de lippen van uw kat als gevolg.

Eosinofiel Granuloom kat; wat kunt u zelf doen?

Als de oorzaak van de allergische reactie gevonden is, dan kunt u uw kat bij dit allergeen uit de buurt houden. Vaak is dit niet geheel mogelijk en kunnen de klachten alleen onderdrukt worden met medicijnen van de dierenarts. Ook wanneer de klachten op het eerste gezicht verdwenen zijn, kunnen ze altijd weer terugkeren. Zelfs met medicijnen kan uw kat zo nu en dan last hebben van de symptomen die bij Eosinofiel Granuloom horen.

Eosinofiel Granuloom kat? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw kat last van allergische reacties?  Laat de dierenarts dan vaststellen of er sprake is van Eosinofiel Granuloom. Na het onderzoek kan de dierenarts eventueel medicijnen voorschrijven zodat uw kat zich beter voelt. Ook is uw dierenarts er voor het geven van bijvoorbeeld voedingsadviezen. Vind meteen en dierenarts of dierenliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering