U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Gebitsproblemen kat

Gebitsproblemen kat

Gebitsproblemen kat; wat is het?

Gebitsproblemen katGebitsproblemen zijn problemen aan het gebit van uw kat. Denk hierbij aan tandplak. Een gezond gebit is voor een kat net zo belangrijk als voor u. Maar hoe kunt u het gebit van uw kat het beste gezond houden? Het klinkt misschien raar, maar de beste manier om tandplak te voorkomen, is de tanden van uw kat poetsen. In de bek van uw kat blijven etensresten achter. Deze resten blijven zitten in ruimten tussen de tanden en zo ontstaat tandplak. 
Als uw kat tandplak heeft, kan dit vervelende gevolgen hebben. Er kan gingivitis of parodontitis ontstaan. Bij parodontitis trekt het tandvlees zich terug en kunnen de tanden en kiezen van uw kat losraken. De bacteriën die bij deze ontsteking in de bek aanwezig zijn hebben ook een voorkeur voor de hartkleppen en de nieren. Uw kat kan ook last krijgen van gingivitis-pharyngitis-stomatis. Dit is een auto-immuunaandoening; een ‘fout’ in de eigen weerstand die terugkerende ontsteking van het slijmvlies geeft. 

Symptomen van gebitsproblemen kat

Symptomen van gebitsproblemen zijn een stinkende adem en een verminderde eetlust. Ontstoken tandvlees bij uw kat herkent u aan de rode kleur. Gezond tandvlees is lichtroze. 

Gebitsproblemen kat; wat kunt u zelf doen?

Zorg dat uw kat een schoon gebit heeft. Dit kan door de tanden van uw kat te poetsen. Lukt dit niet, dan kan het gebit grondig gereinigd worden door uw dierenarts. Ook kunt u verschillende soorten voer kopen die het gebit van uw kat reinigen. Er zijn bovendien snacks die het gebit van uw kat verzorgen.

Gebitsproblemen kat? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw kat gebitsproblemen? Een dierenarts kan tandplak verwijderen. Als uw kat ontstoken tandvlees heeft, dan kan uw dierenarts dit behandelen. Vind hier direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

 

Zoek een dierenarts