U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Gebroken poot kat

Gebroken poot kat

Gebroken poot kat; wat is het?

Gebroken poot katUw kat kan een gebroken poot oplopen door bijvoorbeeld een aanrijding, verkeerd springen en neerkomen of misschien is er wel iemand op het pootje van uw kat gaan staan. Een gebroken poot bij de kat is eigenlijk altijd het resultaat van een ongelukje. En een ongelukje is zo gebeurd; botbreuken bij katten komen dan ook relatief vaak voor. Let er op dat een gebroken poot bij uw kat door een aanrijding vaak in combinatie met andere lichamelijke trauma’s voorkomt. Bekijk het lichaam van uw kat goed na een aanrijding en laat ook een dierenarts uw kat beoordelen.
Botbreuken bij de kat kunnen voorkomen in twee soorten; de open botbreuk en de gesloten botbreuk. Bij een open botbreuk steekt het gebroken bot door de huid van uw kat naar buiten. Hierbij is de kans op een infectie groter omdat er sprake is van een open wond. Bij de gesloten botbreuk is het bot wel gebroken of gescheurd, maar is er dus geen sprake van een open wond. Wat voor soort breuk uw kat ook heeft; een gebroken poot is altijd reden voor een bezoek aan de dierenarts.

Symptomen gebroken poot kat

Uw kat loopt niet meer op zijn poot als deze gebroken is. Bij een open botbreuk kunt u ook een wond zien en een stukje bot dat naar buiten steek. Ook heeft uw kat pijn bij een gebroken poot wat zich kan uiten in veel miauwen, alleen willen liggen of ander afwijkend gedrag.

Gebroken poot kat; wat kunt u zelf doen?

Als uw kat een gebroken poot heeft, dan kunt u zelf niets anders doen dan zo snel mogelijk naar een dierenarts gaan. Uw kat heeft medische zorg nodig. Samen met de dierenarts kunt u bespreken welke mogelijkheden er voor uw kat zijn. Natuurlijk is dit afhankelijk van de plaats van de botbreuk, het soort breuk en uw financiële middelen. Uw dierenarts kan u van al het nodige advies voorzien.

Gebroken poot kat? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Bent u bang dat uw kat een gebroken poot heeft na een val of ongeluk? Twijfel dan niet maar maak een afspraak met een dierenarts. De dierenarts kan een röntgenfoto maken om het bot te onderzoeken. Daarnaast kan hij de botbreuk behandelen. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering