U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Haarbal kat

Haarbal kat

Haarbal kat; wat is het?

Haarbal katIedere kat heeft last van haarballen. Als een kat zich wast, slikt hij haren in. De ingeslikte haren vormen zich in de maag tot een haarbal. Een haarbal wordt niet verteerd en uiteindelijk zal uw kat de haarbal uitspugen. De meeste katten hebben geen last van de haarballen die ze uitspugen. Katten met lang haar hebben vaker haarballen dan katten met kort haar. Soms veroorzaken haarballen verstopping. In dat geval is het verstandig een dierenarts te raadplegen.

Symptomen haarbal kat

De symptomen van een haarbal zijn dat uw kat braakneigingen krijgt en uiteindelijk de haarbal uitspuugt. Heel af en toe kan een haarbal voor problemen zorgen in de dunne darm. De haarbal zorgt dan voor een verstopping. Mocht u een haarbal vinden die uw kat heeft uitgebraakt, dan hoeft u zich geen zorgen te maken.

Haarbal kat; wat kunt u zelf doen?

Er zijn verschillende soorten kattenvoer die de vorming van haarballen tegen gaan. Vraag uw dierenarts eventueel om advies. Ook kunt u uw kat regelmatig kammen of borstelen.

Haarbal kat? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Maakt u zich zorgen over de haarballen van uw kat? Komt de ontlasting van uw kat moeilijk of niet op gang? Maak dan een afspraak met een dierenarts of dierenkliniek. Over het algemeen raadt de dierenarts u aan om uw huisdier speciaal voer te geven. In ernstige gevallen van verstopping die veroorzaakt wordt door haarballen, kan een operatie noodzakelijk zijn. Hier kunt u direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt vinden. 

Zoek een dierenarts