U bent hier: Klachten bij uw dier Katten HCM kat

HCM kat

HCM kat

HCM katHCM staat voor hypertrofische cardiomyopathie. Het is één van de hartproblemen die helaas veel voorkomt bij katten. HCM is zelfs de meest voorkomende hartkwaal bij katten. Bij HCM is er sprake van een verdikte of gedeeltelijk verdikte hartspier. Deze spier kan steeds dikker en groter worden. Dit zorgt ervoor dat het hart het steeds moeilijker krijgt; het bloed kan niet snel genoeg rondgepompt worden door het lichaam. Vaak is er ook sprake van een vergrote linkerkamer van het hart. HCM betekent dus dat het hart van uw kat niet voldoende werkt. 
Helaas is HCM een erfelijke aandoening. HCM kan langzaam ontstaan en verergeren, maar de kwaal kan ook plotseling optreden en zelfs snel tot het overlijden van uw kat leiden. Vermoedt u HCM bij uw kat? Neem dan altijd contact op met een dierenarts of dierenkliniek.  

Symptomen HCM kat

Uw kat hoeft geen symptomen te hebben. Vooral in het beginstadium van HCM komen er maar weinig symptomen voor. Als uw kat wel symptomen van HCM heeft, dan zij dit vaak ademhalingsproblemen. Maar ook verlamming van een poot of een hoge bloeddruk en versnelde hartslag komen voor. Datzelfde geldt voor hartruis. Door het samenklonteren van bloed kan bovendien trombose ontstaan.  

HCM kat; wat kunt u zelf doen?

Als uw kat hartproblemen heeft, dan kunt u zelf weinig doen. Laat uw huisdier altijd onderzoeken door een dierenarts. Hij kan uw kat eventueel behandelen en regelmatig controleren. 
Wat goed is om te weten, is dat er speciaal voer is voor katten met hartproblemen. Uw dierenarts kan u hier meer over vertellen.

HCM kat? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Denkt u dat uw kat HCM heeft? Maakt u zich zorgen om zijn gezondheid? Twijfel dan niet maar neem contact op met een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt. De dierenarts kan het hart van uw kat onderzoeken en eventueel een behandeling starten. Vind meteen een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering