U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Hersenvliesontsteking kat

Hersenvliesontsteking kat

Hersenvliesontsteking kat; wat is het?

Hersenvliesontsteking kat De hersenen en het ruggenmerg van uw kat worden beschermd door vliezen. Bij een hersenvliesontsteking zijn deze vliezen ontstoken. Een hersenvliesontsteking is een gevaarlijke ziekte. Hersenvliesontsteking wordt ook wel Meningitis genoemd. Uw kat kan een hersenvliesontsteking krijgen door een virus, bacterie, schimmel of parasiet. Bij een hersenvliesontsteking wordt het zenuwstelsel aangetast. Het is altijd belangrijk om de gezondheid van uw kat in de gaten te houden. Vooral bij het vermoeden van een hersenvliesontsteking. Er kan sprake zijn van een acute hersenvliesontsteking, maar de vliezen kunnen ook chronisch ontstoken zijn.

Wat kunt u zelf doen als uw kat hersenvliesontsteking heeft?

Bij een hersenvliesontsteking kunt u zelf niets doen, behalve contact opnemen met een dierenarts bij u in de regio. Dit omdat een hersenvliesontsteking kan ontstaan door meerdere factoren. Het is moeilijk om een hersenvliesontsteking te voorkomen. Laat daarom jaarlijks de gezondheid van uw kat controleren bij een dierenarts. 

Heeft uw kat last van hersenvliesontsteking? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Als u denkt dat uw kat een hersenvliesontsteking heeft, kunt u het beste een afspraak maken met een dierenarts bij u in de regio. De dierenarts zal uw kat onderzoeken. Vermoedt de dierenarts ook dat uw kat een hersenvliesontsteking heeft, dan zal er vocht uit de hersenen worden afgenomen. Het vocht uit de hersenen kan hersenvliesontsteking bevestigen en de oorzaak mogelijk achterhalen. Daarna zal er een behandelplan worden gemaakt.  Dit is afhankelijk of de hersenvliesontsteking wordt veroorzaakt door een bacterie, virus, parasiet of schimmel. Gelukkig is de prognose voor katten met een hersenvliesontsteking goed. Vind hier direct een dierenarts of dierenkliniek.

Zoek een dierenarts