U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Hoge bloeddruk kat

Hoge bloeddruk kat

Hoge bloeddruk kat; wat is het?

Hoge bloeddruk katHoge bloeddruk wordt in de medische wereld hypertensie genoemd. Als uw kat last heeft van een hoge bloeddruk, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Hoge bloeddruk wordt vaak veroorzaakt door een andere aandoening of ziekte. Denk bijvoorbeeld aan een hartaandoening, chronische bloedarmoede, een bijniertumor of nierproblemen
Oudere katten hebben vaak een hoge bloeddruk. De hoge bloeddruk zorgt voor grote druk op bloedvaten waardoor bloedingen kunnen ontstaan. Een beroerte of een hersenbloeding zijn hier voorbeelden van. Toch is vooral het oog ‘gevoelig’ voor bloedingen door een te hoge bloeddruk. Als dit blijvende schade aan de ogen van uw kan veroorzaakt, kan dit blindheid als gevolg hebben. Een hoge bloeddruk kan ook invloed hebben op de conditie van het hart en de nieren van uw kat.
De bloeddruk van een kat is normaal 120-160 mmHg. Alles daar boven is een hoge bloeddruk. In sommige gevallen dient de hoge bloeddruk bij uw kat meteen behandeld te worden. De dierenarts kan u hierin ondersteunen en adviseren.

Symptomen hoge bloeddruk kat

Een hoge bloeddruk bij uw kat is helaas niet makkelijk te herkennen. Zo is het mogelijk dat hypertensie gesprongen aderen in het oog van uw kat veroorzaakt, maar dit is niet altijd het geval. Omdat een hoge bloeddruk vaak het gevolg is van een andere ziekte, is het belangrijk om uw kat altijd nauwlettend in de gaten te houden. Noteer de symptomen die u opmerkt en neem meteen contact op met een dierenarts als u zich zorgen maakt.

Hoge bloeddruk kat; wat kunt u zelf doen?

Hypertensie bij uw kat wordt veroorzaakt door andere gezondheidsklachten. Het is dan ook belangrijk dat de onderliggende problemen gevonden en behandeld worden. Uw dierenarts kan een lichamelijk- en bloedonderzoek bij uw kat doen en eventueel aanvullende testen uitvoeren.

Hoge bloeddruk kat? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw kat een hoge bloeddruk heeft? Twijfel dan niet en laat een dierenarts of dierenkliniek beoordelen of er sprake is van onderliggende gezondheidsproblemen. De dierenarts kan een behandeling starten wanneer dit nodig is. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering