U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Huidproblemen kat

Huidproblemen kat

Huidproblemen kat; wat zijn het?

Huidproblemen katUw kat kan last hebben van zijn huid. Er zijn verschillende soorten ziekten die huidproblemen veroorzaken. Eczeem bijvoorbeeld, maar uw kat kan ook allergisch zijn, waardoor de huid jeukt en uw kat de huid kapot krabt of bijt. Een vlooienallergie is hier een voorbeeld van. Veel katten die last hebben van enorme jeuk hebben kale plekken en de huid heeft korstjes. Een andere huidaandoening is eosinofiel ganuloom. Dit is zichtbaar op de huid, lip en in de mond van uw kat. Huidproblemen kunnen veroorzaakt worden door schimmelinfecties, bijvoorbeeld door de ringworm. Langharige katten jonger dan 1 jaar hebben een verhoogde kans op ringworm. Iedere kat kan last krijgen van zijn huid, dit kan erg vervelend zijn voor uw kat. Wacht niet af en neem contact op met de dierenarts als u huidproblemen vermoedt.

Symptomen huidproblemen kat

Als uw kat last heeft van huidproblemen, dan kunt u dit vaak zien. Uw huisdier heeft kale plekken of korstjes op zijn huid. Een kat met huidproblemen krabt en wast zich bovendien vaker. Bij een voedselallergie braakt uw kat en kan hij last hebben van diarree. Houd altijd de gezondheid van uw kat in de gaten. 

Huidproblemen kat; wat kunt u zelf doen?

Vermoedt u dat de huidproblemen van uw kat ontstaan zijn door vlooien? Start dan onmiddellijk met een vlooienbehandeling. Maak uw huis grondig schoon zodat uw kat niet opnieuw last krijgt van vlooien. Als u denkt dat uw kat huidproblemen heeft door het voer dat u hem geeft, dan kunt u overwegen om over te gaan op ander voedsel. Natuurlijk is de kans groot dat u niet weet waar de huidproblemen bij uw huisdier door veroorzaakt worden. Wij adviseren u dan ook altijd om een afspraak te maken met een dierenarts of dierenkliniek.

Huidproblemen kat? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

U wilt natuurlijk niets liever dan dat uw kat zich prettig voelt. Maak daarom een afspraak met een dierenarts bij u in de regio als uw kat last van huidproblemen. De dierenarts onderzoekt uw kat grondig en probeert zo de oorzaak van de huidproblemen te achterhalen. Zodra de oorzaak bekend is, kan een behandeling gestart worden. Vind hier een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering