U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Kat diarree

Kat diarree

Kat diarree; wat is het?

Kat diarreeAls uw kat last heeft van diarree, dan is de ontlasting zacht tot waterig. Diarree is meestal een gevolg van andere onderliggende kwalen, vaak van het spijsverteringsstelsel. Diarree kan veroorzaakt worden in de dikke en dunne darm. Bij diarree in de dikke darm kan uw kat veel aandrang hebben door opgezwollen slijmvlies. Dit geeft uw kat drang om te ontlasten. Bij ontstekingen van de slijmvliezen kan er ook wat vers bloed meekomen. Bij diarree uit de dunne darm is de ontlasting waterig. Ook nu kan er bloed mee komen, maar deze is vaak donker van kleur. Bij langdurige diarree raden wij u aan een dierenarts te bezoeken.

Symptomen kat diarree

Het voornaamste symptoom van diarree is natuurlijk zachte tot waterige ontlasting. Bij zowel diarree uit de dikke als de dunne darm, kan uw kat last hebben van winderigheid, braken en buikpijn. Daarnaast kan hij veel gras eten en maken de darmen geluid. Sommige katten zullen meer drinken om het verlies aan vocht te compenseren. Bij langdurige en veelvuldige diarree kan uw kat uitdrogen. Dit kunt u herkennen aan droog en kleverig tandvlees. Ook als u uw kat bij zijn nekvel pakt en deze langzaam terugtrekt, kan het zijn dat uw kat aan het uitdrogen is. Laat uw kat bij diarree dus veel drinken!

Kat diarree; wat kunt u zelf doen?

Als uw kat diarree heeft, kunt u uw huisdier speciaal voer geven. Zorg er ook altijd voor dat er voldoende vers water voor uw kat staat. Houd de gezondheid van uw huisdier goed in de gaten. Houdt de diarree lang aan en heeft u het vermoeden dat uw kat symptomen van uitdroging heeft? Neem dan altijd contact op met een dierenarts.   

Kat diarree? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Bij langdurige diarree, of wanneer u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw kat, raden wij u aan een dierenarts of dierenkliniek te bezoeken om zo de oorzaak en een eventuele behandeling vast te stellen. Vind hier een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts