U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Kat hoest

Kat hoest

Kat hoest

Kat hoestHoesten doen we allemaal wel eens. Dat is bij katten niet anders. Uw kat hoest wanneer hij iets in zijn keel krijgt, een stofje bijvoorbeeld. Maar uw kat hoest ook als hij verkouden is. Net als bij ons, is hoesten bij katten een typisch symptoom van een verkoudheid. Ook kan een neusverkoudheid voor hoesten zorgen doordat neusuitvloeiing op de stembanden drupt. 
Hoesten kan echter ook door ernstige ziekten of aandoeningen veroorzaakt worden. Uw kat heeft bijvoorbeeld astma of bronchitis, maar ook een tumor in de luchtwegen en een longontsteking kunnen uw kat laten hoesten.
Een onschuldige haarbal kan ook een hoestbui als gevolg hebben. Zodra uw kat de haarbal kwijt is, houdt het hoesten weer op. Als uw kat blijft hoesten, dan is dit altijd een reden om uw huisdier te laten onderzoeken door een dierenarts.

Symptomen kat hoest

Als uw kat hoest, dan herkent u dit aan kleine kuchjes of aan flinke hoestbuien.

Kat hoest; wat kunt u zelf doen?

Schrik er niet meteen van als uw kat een hoestbui heeft. Uw huisdier kan ‘iets’ in zijn keel hebben wat hem dwars zit. Met een flinke hoestbui kan dit ‘los’ gehoest worden, zodat uw kat daarna van zijn klachten af is. Natuurlijk moet het hoesten vervolgens wel afnemen.

Kat hoest? Zoek direct dierenarts of dierenkliniek

Houdt het hoesten bij uw kat lang aan of vertrouwt u het niet? Zorg dan dat uw kat gezien wordt door een dierenarts. Door middel van lichamelijk onderzoek kan de oorzaak van het hoesten achterhaald worden. De dierenarts kan eventueel een behandeling starten om het hoesten te stoppen. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek in uw regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering