U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Maagontsteking kat

Maagontsteking kat

Maagontsteking kat; wat is het?

Maagontsteking katEen maagontsteking is een ontsteking aan het maagslijmvlies van uw kat. Er kan sprake zijn van een acute maagontsteking of een chronische maagontsteking. Een acute maagontsteking ontstaat spontaan. Een chronische ontsteking van de maag is ook mogelijk. Maar hoe ontstaat een maagontsteking bij uw kat? Een maagontsteking kan genetisch bepaald zijn. Ook is het mogelijk dat uw kat allergisch is voor bepaalde voedingsstoffen. Denk hierbij aan melkproducten, soja of bijvoorbeeld granen. Bacteriën of een virusinfectie kunnen ook een maagontsteking veroorzaken. Wanneer katten last hebben van een maagontsteking, dan hebben zij ook vaak last van de dunne darm. Doordat uw kat een maagontsteking heeft, zal de spijsvertering niet goed op gang komen. Voedsel en water worden niet goed opgenomen.

Maagontsteking kat: symptomen

Braken en diarree bij uw kat zijn tekenen van een maagontsteking. Is de ontlasting van uw kat zwart? Dan zit er bloed in de ontlasting. Gewichtsverlies van uw kat is het gevolg van een maagontsteking. Sommige katten kunnen erg ziek zijn als zij een maagontsteking hebben. Eet uw kat onregelmatig en heeft uw kat een verminderde eetlust? Dit is ook één van de symptomen van een maagontsteking. Let er goed op dat uw kat niet uitdroogt.   

Wat kunt u zelf doen als uw kat maagontsteking heeft?

Heeft u het vermoeden dat uw kat een maagontsteking heeft? Geef uw kat geen vast voedsel voor een periode van maximaal 24 uur. U kunt dan het beste licht verteerbaar voedsel geven voor een periode van vijf dagen. Nemen de symptomen af, dan kunt u uw kat gelijkmatig weer wat vast voedsel geven. Houden de klachten van uw kat aan, neem dan contact op met een dierenarts.

Heeft uw kat last van maagontsteking? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Gaan de klachten van uw kat niet over? Heeft u het vermoeden dat uw kat een maagontsteking heeft? Maak dan direct een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. Bij een acute maagontsteking van uw kat kan de dierenarts uw kat antibiotica geven en u adviseren over een dieet. Hier vindt u meteen een dierenarts of dierenkliniek.

Zoek een dierenarts