U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Nierfalen kat

Nierfalen kat

Nierfalen kat; wat is het?

Nierfalen katDe nieren reguleren de vloeistof- en mineralenbalans van het lichaam. Daarnaast zorgen zij voor de zuivering van het bloed en verwijderen ze de afvalstoffen. Nieren spelen ook een grote rol bij de aanmaak van rode bloedcellen. Als uw kat last heeft van nierfalen, functioneren de nieren niet goed meer. Er zijn twee verschillende soorten nierfalen: acute en chronische. Bij de acute vorm neemt de nierfunctie van uw kat plotseling af en bij chronisch nierfalen gebeurt dit langzaam. Meestal komt nierfalen voor bij katten ouder dan 12 jaar. Het verslechteren van de nierfunctie word vaak laat opgemerkt. Als er zich echt duidelijk klachten beginnen voor te doen, is het nierweefsel vaak al beschadigd.

Symptomen van nierfalen bij de kat

Uw kat kan meer drinken omdat hij moeilijk vocht kan vasthouden. Ook zal uw kat vaker en grotere hoeveelheden plassen. Een verminderde eetlust en afvallen zijn ook symptomen van nierfalen. Door de stijging van het ureumgehalte in het bloed wordt uw kat misselijk en sloom. U kunt zweertjes ontdekken in de bek van uw kat en uw kat kan een doffe vacht hebben. Ook vermoeidheid kan een aanwijzing zijn en uw kat kan braken als gevolg van de misselijkheid en verder uitdrogen. Medische hulp is nu noodzakelijk, omdat uw kat nu snel kan overlijden. 

Wat kunt u zelf doen tegen nierfalen bij uw kat?

Als uw kat lijdt aan nierfalen kunt u hem hier speciaal voer voor geven. Het Integra Protect Combipakket is een  Integra Protect Speciaaldieet voor katten, met hoge acceptatie en licht verteerbaar, nat- en droogvoer in combinatie-pakket, inclusief dieetvoer brochure. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het droogvoer van Happy Cat. Dit is ook nspeciaal voer voor katten met nierproblemen. Daarnaast is het gemengde proefpakket van Veaphar geschikt voor katten die kieskeurig zijn. Uw kat kan wennen aan het nieuwe dieet en u kunt uitvionden welke smaak de favoriet van uw viervoeter is.

Heeft uw kat last van nierfalen? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Bij nierfalen is het belangrijk zo snel mogelijk een dierenarts te raadplegen. Dit omdat nierfalen pas laat klachten geeft en de schade onherstelbaar kan zijn. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts