U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Nierproblemen kat

Nierproblemen kat

Nierproblemen kat; wat is het?

Nierproblemen katDe nieren van uw kat hebben drie functies. Allereerst filteren de nieren de afvalstoffen uit het bloed. Gebeurt dit niet dan kunnen deze afvalstoffen de gezondheid van uw kat aantasten. Daarnaast zijn de nieren verantwoordelijk voor het op peil houden van de vocht- en zoutbalans. Ook worden bepaalde hormonen aangemaakt in de nieren. Denk hierbij aan de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de bloeddruk en het aanmaken van rode bloedlichamen. De nieren van oudere katten kunnen minder goed werken. Wist u dat nierfalen één van de meest voorkomende aandoeningen is bij katten? Bij tijdige behandeling hoeven nieraandoeningen niet levensbedreigend te zijn voor uw kat. Houd daarom de gezondheid van uw kat goed in de gaten en ga voor een jaarlijkse controle langs bij een dierenarts.

Symptomen van nierproblemen kat

Hoe kunt u nieraandoeningen herkennen bij uw kat? Een kat waarbij de nieren niet goed functioneren kan een verminderde eetlust hebben. Bij nierfalen zal een kat meer drinken en vaker plassen. Daarnaast kan het gedrag van uw kat veranderen. Het lijkt erop dat uw kat meer zeurt dan u gewend bent. Bij ernstig nierfalen droogt uw kat uit en heeft uw kat weinig energie meer doordat er geen rode bloedlichamen meer worden aangemaakt. Twijfelt u over de gezondheid van uw kat? Maak dan een afspraak met een dierenarts. Zo kan er bij de jaarlijkse controle een nieraandoening tijdig worden ontdekt.

Wat kunt u zelf doen als uw kat nierproblemen heeft?

Bij het vermoeden van nieraandoeningen is het belangrijk om een afspraak te maken met een dierenarts. Goede voeding bij nieraandoeningen is een must. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit Beaphar nierendieet, Integra Protect Nieren of Happy Cat Nierendieet. Alle soorten zijn erop gericht om uw kat met een nieraandoening optimaal te ondersteunen en de van de juiste voedingsmiddelen te voorzien.

Heeft uw kat nierproblemen? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Vertoont uw kat één of meerdere symptomen die bij nieraandoeningen past? Aarzel dan niet om direct een afspraak te maken met een dierenarts bij u in de regio. De dierenarts zal uw kat onderzoeken en daarna de behandeling starten. Nieraandoeningen hoeven niet dodelijk te zijn voor uw kat en kunnen bij het tijdig ontdekken worden behandeld met medicijnen. U vindt hier direct een dierenarts of dierenkliniek.

Zoek een dierenarts