U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Parasieten bij katten

Gerelateerde informatie

Parasieten bij katten

Parasieten bij katten; wat is het?

Parasieten bij kattenEen parasiet leeft in of op zijn gastheer, in dit geval uw kat. Er zijn twee verschillende soorten parasieten. Ectoparasieten leven in of op de huid van uw kat. Dit zijn bijvoorbeeld, mijten, vlooien en luizen. Wist u dat vlooien worden veroorzaakt door lintwormen? Als uw kat last heeft van wormen dan is er sprake van een endoparasiet. Deze parasieten leven in uw kat.

Symptomen parasieten bij katten

Als uw kat zich vaak krabt, wast of in zijn vacht bijt, dan heeft uw huisdier misschien wel last van parasieten die in of op de huid leven. Als uw kat endoparasieten heeft, dan ziet u dit vaak aan de ontlasting van uw kat. Is uw kat aan de diarree? Dit kan veroorzaakt worden door spoelwormen. Parasieten die in de darmen van uw kat leven kunnen ervoor zorgen dat uw kat snel gewicht verliest. Houd daarom de ontlasting van uw kat in de gaten. 

Parasieten bij katten; wat kunt u zelf doen?

Er zijn verschillende parasieten die klachten kunnen veroorzaken bij uw kat. Om wormen te voorkomen raden wij u aan om ervoor te zorgen dat uw kat niet in aanraking komt met de ontlasting van andere katten. Komt uw kat buiten, dan is het verstandig hem 4 keer per jaar preventief te ontwormen. Teken bij uw kat zijn moeilijk tegen te gaan. Controleer daarom regelmatig uw kat als hij veel buiten is geweest. Het bestrijden van vlooien kan door uw huis goed schoon te houden en de kat te ontvlooien met bijvoorbeeld Frontline. De meeste larven van vlooien leven in uw huis en niet op uw kat. Volwassen vlooien ziet u in de vacht van uw kat.

Parasieten bij katten. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Twijfelt u over de gezondheid van uw kat? Denkt u dat uw kat parasieten heeft? Maak dan een afspraak met een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio. De dierenarts kan uw kat onderzoeken en een eventuele behandeling starten. Hier kunt u direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio vinden.

Zoek een dierenarts