U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Pijnlijke poten kat

Pijnlijke poten kat

Pijnlijke poten kat; wat zijn het?

Pijnlijke poten katEen zere poot kan erg vervelend zijn voor uw kat en kan verschillende oorzaken hebben. Voorbeelden zijn een verstuiking of een botbreuk. Maar ook een ingegroeide nagel kan leiden tot een pijnlijke poot. Meestal hoeft u geen extra aandacht te besteden aan de verzorging van de nagels van uw kat. Maar als de stand van de poten van uw huisdier afwijken of hij bijvoorbeeld onvoldoende beweging krijgt op een hard ondergrond, kunnen de nagels te lang worden. Dit kan leiden tot een ontstoken voetzool. Zere poten kunnen ook veroorzaakt worden door gewrichtsproblemen. Uit onderzoek blijkt dat twintig procent van de katten wel een pijnlijke gewrichten heeft en bij katten van 12 jaar of ouder ligt dit percentage zelfs op negentig procent. Soms is de oorzaak van een pijnlijke poot bij uw kat met het blote oog te zien. Denk hierbij aan schrammen, wondjes of huidirritatie.

Pijnlijke poten kat; de symptomen

Vaak herkent u een pijnlijke poot, doordat uw kat hinkelt. Uw kat zal proberen om langere afstanden zoveel mogelijk te vermijden. In sommige gevallen merkt u alleen veranderingen in het gedrag van uw kat. Uw huisdier wordt schuwer en is bang om aangeraakt te worden bij zijn pijnlijke poot.  Ook likken en/of bijten kan een signaal zijn dat uw kat pijn heeft. Sommige katten gaan grommen, janken of jammeren. 

Pijnlijke poten kat; wat kunt u zelf doen?

Voor de bescherming en verzorging van de gevoelige poten van uw kat kunt u SanSil Animal Creme gebruiken. Deze crème ondersteunt de natuurlijke genezing van wondjes en schrammen en werkt desinfecterend en ontstekingsremmend.  Voor katten die met sneeuw en op het ijs last hebben van pijnlijke poten is er Propolis potenbeschermings-spray. Deze spray reinigt, verzorgt en beschermt kattenpoten. Het ondersteunt het weerstandsvermogen van de huid en bevordert het genezingsproces van wonden.

Pijnlijke poten kat? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u een van de bovengenoemde symptomen opgemerkt bij uw kat en wilt u deze klachten graag laten beoordelen door een dierenarts? Ga meteen op zoek naar een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts