U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Reisziekte bij katten

Reisziekte bij katten

Reisziekte bij katten; wat is het?

Reisziekte bij kattenIedere kat, jong of oud en van elk ras kan last hebben van reisziekte. Als u op vakantie gaat of een lange reis maakt met uw kat, dan kan uw huisdier last krijgen van reisziekte. Door het langdurig stilzitten of door het inademen van bezinegassen kan uw kat misselijk worden. Uw kat kan onrustig worden, zodat het reizen voor uw kat én u erg onprettig is. Als u uw kat niet thuis wilt laten of naar een pension wilt brengen, is het belangrijk om reisziekte te voorkomen. Vraag uw dierenarts wat u kunt doen tegen reisziekte bij uw kat.

Symptomen reisziekte bij katten

Als uw kat onrustig wordt, trilt, gaat braken of kwijlen, dan kan het zijn dat uw kat last heeft van het reizen. Dit zijn typische klachten die horen bij reisziekte. Een kat kan misselijk worden door uitlaatgassen en benzinedampen. Als uw kat zich ongemakkelijk voelt, zal hij meer miauwen

Reisziekte bij katten; wat kunt u zelf doen?

Enkele uren voordat u een lange rit gaat maken, kunt u uw kat het beste een lichte maaltijd geven. Laat uw kat twee uur voor de reis alleen nog maar drinken. Het is namelijk heel erg vervelend voor uw kat als hij tijdens de reis een behoefte moet doen, maar dat dit niet mogelijk is. Frisse lucht is belangrijk voor uw kat. Af en toe stoppen op een parkeerplaats is dan ook aan te raden. Neem een fles water mee en geef uw kat te drinken. Zorg dat uw kat zich op zijn gemak voelt. Leg een kussentje of dekentje in het reismandje. Laat uw kat ruim voor uw vertrek wennen aan het reismandje. 

Reisziekte bij katten. Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

U kunt ook een afspraak maken met een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio. De dierenarts kan u advies geven over wat u het beste kunt doen als uw kat last heeft van reisziekte. Hier vindt u een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt.

Zoek een dierenarts