U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Toeval bij katten

Toeval bij katten

Toeval bij katten; wat is het?

Toeval bij kattenEen toeval is het bewustzijnsverlies van uw kat. Een toeval gaat meestal samen met het onwillekeurig samentrekken van spieren. Het treedt plotseling op en duurt maar tijdelijk, meestal korter dan een minuut. Tijdens een toeval kan uw kat zijn urine laten lopen en heeft hij extra veel speeksel. Een toeval kan verschillende oorzaken hebben. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor toevallen bij de kat. De oorzaak kan liggen in de hersenen zoals epilepsie, ontstekingen of tumoren in de hersenen. Toevallen kunnen ook veroorzaakt worden door problemen elders in het lichaam zoals bij een laag bloedsuiker, ernstige nier- of leverproblemen. Als uw kat een toeval heeft, is het verstandig om contact op te nemen met een dierenarts. In zeldzame ernstige gevallen kan een toeval uren duren, meestal overlijdt de kat hier aan. Een kortdurende toeval is akelig om te zien maar meestal niet levensbedreigend.

Symptomen van een toeval bij de kat

Uw kat zal in eerste instantie angstig worden en u kunt kleine spiertrekkingen zien rond de neus van uw kat. Uw kat kan janken en zelfs hysterisch worden. Vaak zal uw kat snel hierop het bewustzijn verliezen. De bek van uw kat kan snel open en dicht gaan en hij laat veel speeksel uit zijn bek lopen. Ook kan uw kat zijn urine laten lopen. Als de stuiptrekkingen verminderen kan uw kat zwaar ademen. Na een toeval is hij nog wankel op zijn poten en heeft hij vaak erge honger. 

Wat kunt u zelf doen tegen een toeval bij uw kat?

Als uw kat een toeval heeft, kunt u contact opnemen met een dierenarts. Om te zorgen dat uw kat zo gezond mogelijk is en voldoende weerstand heeft, kunt u hem vitamine pasta van Trixie geven. Deze ondersteunt het immuunsysteem en zorgt voor extra weerstand. Ook kunt u de brokjes van Anaca Pacifica proberen. Deze bevatten alle benodigde voedingsstoffen voor uw kat. De samenstelling van de brokjes zorgen voor een optimale weerstand en een gezond immuunsysteem.

Heeft uw kat een toeval? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw kat toevallen? En maakt u zich zorgen over zijn gezondheid? U kunt meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan samen met u de oorzaak van de toevallen vaststelen en een eventuele behandeling in gang zetten. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering