U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Tranende ogen kat

Gerelateerde informatie

Tranende ogen kat

Tranende ogen kat; wat is het?

Tranende ogen bij de kat zorgen ervoor dat er traanstrepen ontstaan. Een van de oorzaken van traanstrepen is vuil dat zich ophoopt in de ooghoek van uw kat. Dit vuil kan ontstaan door vliegjes of zand. Maak daarom regelmatig de ogen van u kat schoon. In het traanvocht dat over de vacht van uw kat loopt, kunnen zich bacteriën gaan nestelen. Dit herkent u aan de groene ooguitvloeiing. Een duidelijke traanstreep kan ook het gevolg zijn van verstopte traanbuizen, waardoor de tranen niet meer afgevoerd worden naar de neus. Is het onderste ooglid rood in plaats van lichtroze en ziet u groene ooguitvloeiing? Dan is het oog ontstoken en kunt u het beste met uw kat naar de dierenarts gaan.

Tranende ogen kat

Symptomen van tranende ogen kat

U herkent tranende ogen eenvoudig bij uw kat. Heeft uw kat traanogen? En zit er vuil in de ooghoeken van uw kat? Loopt er een bruine streep over de vacht van uw kat? Dan is de kans groot dat uw kat last heeft van traanstreep.

Wat kunt u zelf doen tegen tranende ogen bij uw kat?

U kunt traanstreep of tranende ogen bij uw kat zelf verwijderen. Maak de ogen van uw kat in ieder geval regelmatig schoon. Kook water, laat dit wat afkoelen en maak een gaasje nat. Met dit gaasje haalt u het vuil uit de ooghoeken van uw kat. Het is moeilijker om traanstreep uit de vacht van uw kat te halen. U kunt het proberen schoon te maken, in sommige gevallen is het aan te raden om de vacht weg te scheren of knippen. 

Heeft uw kat last van tranende ogen? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Maakt u zich zorgen om de tranende ogen van uw kat? Gaat het niet vanzelf over en denkt u dat het oog ontstoken is? Maak dan een afspraak met een dierenarts. Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts