U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Vergiftiging kat

Vergiftiging kat

Vergiftiging kat; wat is het?

Vergiftiging katVergiftiging kan doordat uw kat iets verkeerds heeft gegeten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vergiftigd vlees. Ook als uw kat ziek is en u geeft uw kat paracetamol kan er vergiftiging ontstaan. Vergiftiging kan veroorzaakt worden door bestrijdingsmiddelen en insecticiden. Toch komt vergiftiging vaker bij een hond voor dan bij een kat. Een kat is erg kieskeurig wat betreft eten en loopt daarom minder risico op vergiftiging. Vergiftiging kan ook ontstaan door het wassen. Als er giftige stoffen in de vacht zitten, krijgt uw kat dit binnen. Vergiftiging kan daarnaast ontstaan door het inademen van giftige stoffen. Helaas kunnen katten goed verbergen dat zij ziek zijn. Bij ernstige klachten kruipen zij dan ook vaak weg. Vermoedt u dat uw kat last heeft van vergiftiging? Neem dan direct contact op met een dierenarts. Vergiftiging is levensbedreigend voor uw kat. Vooral omdat katten al ziek worden van een kleine dosis. Dit heeft ook te maken met het lichaamsgewicht van uw kat. Wist u dat chocolade, cafeïne, noten, druiven en rozijnen slecht zijn voor de gezondheid van uw kat? Ook het gebruik van insecticiden is gevaardlijk voor de kat. Wanneer uw kat het binnenkrijgt is dit slecht te behandelen en meestal dodelijk.

Vergiftiging kat; wat zijn de symptomen?

De klachten die op een vergiftiging kunnen duiden zijn onder anderen moeilijk ademhalen, toevallen, diarree, braken, koorts, jeuk, krampen en pijn. Uw kat kan ook last krijgen van het hart (hartaandoeningen) en verlammingsverschijnselen vertonen. De functies van de lever (leveraandoeningen) en nieren (nierfalen) kunnen uitvallen. Het gedrag van uw kat kan ook veranderen. Het komt voor dat katten die vergiftigd zijn zenuwachtig zijn. Vertoont uw kat één of meerdere symptomen? Maak dan een afspraak met een dierenarts. 

Vergiftiging kat? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Bij vergiftiging is het belangrijk dat u direct contact opneemt met een dierenarts. Weet u door welke stof uw kat is vergiftigd? Geef dit door aan de dierenarts, zo kan er direct een behandelplan worden gemaakt. Hier vindt u een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts