U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Vlooien kat

Vlooien kat

Vlooien kat; wat zijn het?

Vlooien katZowel honden als katten kunnen last hebben van vlooien en teken. Maar wat zijn vlooien? En kunt u zelf ook last krijgen van vlooien? Vlooien zijn parasieten die leven van bloed. Uw kat kan hier veel hinder aan ondervinden. Niet alleen heeft uw kat jeuk, maar vlooien kunnen er ook voor zorgen dat uw kat last krijgt van lintworm. Er zijn twee soorten vlooien. De Ctenocefalides Canis en de Ctenocefalides Felis oftewel de hondenvlo en de kattenvlo. Een vrouwtjes vlo legt eieren nadat zij bloed heeft gehad. De eitjes in de vacht van uw kat kunnen losraken en worden zo in uw huis verspreid.  Het is belangrijk dat u uw huis goed schoonhoudt, zodat de eitjes niet uitkomen. Volwassen vlooien vindt u namelijk terug in de vacht van uw kat. Zijn vlooien gevaarlijk voor katten? Omdat vlooien leven van het bloed van uw kat kan er bloedarmoede ontstaan. Dit komt voornamelijk voor bij jonge katjes en bij katten die erg veel vlooien hebben. Vlooien houden ook van het bloed van mensen. Des te meer reden om zo snel mogelijk uw kat van vlooien te verlossen! Als uw kat veel hinder ondervindt van vlooien kunt u ook een dierenarts raadplegen.

Vlooien kat; de symptomen

Krabt uw kat zich vaak? Vlooienbeten veroorzaken irritatie en jeuk bij uw kat. Uw kat kan ook allergische reacties vertonen bij een vlooienbeet. 

Vlooien kat; wat kunt u zelf doen?

Als uw kat zichzelf vaak krabt of bijt kunt u het beste de vacht van uw kat bekijken. Ziet u eitjes of vlooien? Dan kunt u verschillende middelen kopen die de vlooien bestrijden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Frontline Combo, Frontline Spot-On of Frontline spray. Daarnaast is het belangrijk dat u uw huis goed schoonmaakt. Zorg dat de eitjes niet in uw huis blijven. Stofzuig uw tapijt en zorg dat uw laminaat of parket en plinten schoon zijn. Larven van vlooien verstoppen zich vaak op donkere plaatsen.

Vlooien kat? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw kat last van vlooien en maakt u liever een afspraak met een dierenarts? Neem dan contact op met een dierenarts bij u in de regio. Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio

Zoek een dierenarts