U bent hier: Klachten bij uw dier Katten Voedselallergie kat

Voedselallergie kat

Voedselallergie kat; wat is het?

Voedselallergie katHeeft uw kat last van voedselallergie? Of u nu een raskat of een huis-tuin-en-keuken-kat heeft, iedere kat kan last hebben van voedselallergie. De kat is dan overgevoelig voor een bepaald  soort voer. Bij voedselallergie is uw kat vaak allergisch voor een bepaald eiwit. Doordat er een allergische reactie optreed bij het eiwit dat in kattenvoer wordt verwerkt, worden er antistoffen aangemaakt. Deze antistoffen kunnen jeuk veroorzaken. Ook kan uw kat overgevoelig zijn voor lactose. Dit is een melksuiker. Wanneer uw kat allergisch is voor lactose, dan kan de kat het melksuiker niet goed verteren. Het gevolg is dat uw kat aan de diarree is. Voedselallergie komt niet veel voor bij katten, ongeveer één procent van de katten heeft een voedselallergie. Het kan zijn dat uw kat plotseling allergisch is voor het voedsel wat de kat al jaren krijgt.

Voedselallergie kat; de symptomen

De symptomen van voedselallergie zijn huidklachten zoals jeuk. Heeft uw kat last van bultjes of haaruitval? Dit kan duiden op een allergische reactie. Vaak gaan de huidklachten gepaard met diarree of braken. De kans is dan erg groot dat uw kat een voedselallergie heeft. Heeft uw kat alleen huidklachten? Dan kan uw kat allergisch zijn voor vlooien. 

Voedselallergie kat; wat kunt u zelf doen?

U wilt natuurlijk dat uw kat zich beter voelt. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens het kattenvoer van Porta 21 Feline Finest Sensible of Integra Sensitive. Dit is speciaal voer voor gevoelige katten. Het kan enkele weken duren voordat de klachten bij uw kat verminderen. Het is van groot belang dat u niet weer het oude kattenvoer gaat gebruiken wanneer de klachten zijn verdwenen. Voedselallergie verdwijnt namelijk niet.

Kat voedselallergie? Vind direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u een vermoeden dat uw kat voedselallergie heeft? En wilt u liever een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Vaak zal de dierenarts uw kat op een dieet zetten om zo te constateren of uw kat last heeft van voedselallergie. Hier kunt u een dierenarts of dierenkliniek vinden bij u in de regio.

Zoek een dierenarts