U bent hier: Klachten bij uw dier Knaagdieren Cavia diarree

Cavia diarree

Cavia diarree: wat is het?

Uw cavia diarree? Dan heeft hij last van ontlasting die niet meer rond en vast is. De ontlasting van uw cavia plakt aan elkaar of blijft rond de anus zitten. Ook kan de ontlasting dunner zijn. Als uw cavia last heeft van spuitdiarree (dunne, waterige ontlasting) kan dit levensgevaarlijk zijn. Uw cavia kan hierdoor binnen een dag uitdrogen en dood gaan. Het is verstandig om meteen contact op te nemen met een dierenarts. Diarree bij de cavia kan veroorzaakt worden door verkeerde voeding. Zo kan het zijn dat u uw cavia te veel koolsoorten geeft of dat het voer te nat is. Ook is verandering van voer oorzaak van tijdelijke diarree. Naast voeding kunnen parasieten diarree veroorzaken bij uw cavia. Dit komt echter alleen voor als uw cavia samen met konijnen in het hok zit, zijn hok minder dan één keer per week verschoond wordt of wanneer uw cavia vaak in een buitenren loopt. Bacteriën bij uw cavia kunnen ook diarree veroorzaken, meestal is dit de Salmonella bacterie. Deze vorm komt gelukkig niet vaak voor. Lees meer over een goede verzorging van uw cavia.

Cavia diarree: symptomen

Cavia drinkt_Zoekdierenarts.nlEen cavia met diarree kan er verschillend uitzien. Zo kan uw cavia plakkerige ontlasting hebben. De ontlasting hoopt zich samen en er zijn geen afzonderlijke keutels meer te zien. Ook kan de ontlasting rondom de anus van uw cavia vastplakken. De ontlasting kan ook dunner zijn dan het normaal gesproken is. Als u goed kijkt naar de ontlasting kunt u hardere stukken zien in de ontlasting. Dunne, waterige ontlasting noemen we spuitdiarree. Dit is levensgevaarlijk. 

Cavia diarree; wat kunt u zelf doen?

Als uw cavia last heeft van diarree wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens de diarree druppels van Trixie. Deze druppels zijn speciaal ontwikkeld voor knaagdieren en gaan de diarree tegen. Ook kunt u de druppels preventief geven wanneer uw cavia gestrest is. Om te voorkomen dat uw cavia diarree krijgt, kunt u het voer van Mucki actief & fit proberen. Dit caviavoer is ontwikkeld voor cavia`s die buiten komen en die snel last hebben van maag- darmproblemen.

Uw cavia diarree? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw cavia diarree? En maakt u zich zorgen? Een cavia met diarree is kwetsbaar en al snel in levensgevaar. Maak bij twijfel een afspraak met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan de oorzaak van de diarree achterhalen en uw cavia de juiste behandeling bieden. Ook kan een dierenarts u advies geven om de diarree te verhelpen. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts