U bent hier: Klachten bij uw dier Knaagdieren Melkkliertumoren cavia

Melkkliertumoren cavia

Wat zijn melkkliertumoren? 

Een cavia heeft twee tepels. Iedere tepel heeft zijn eigen melkklieren. Dit geldt voor zowel mannetjes als vrouwtjes cavia`s. Uw cavia kan een gezwel ontwikkelen in het tepelgebied. Er vormt zich dan een gezwel onder of naast de tepel. De melkklieren veroorzaken dit. Het gezwel wordt een tumor genoemd. Bij een cavia is dit meestal goedaardig. Dit betekent echter niet dat uw cavia hier geen last van heeft. Waarschijnlijk ondervindt uw cavia wel last van de tumor en kan deze het beste verwijderd worden.

Symptomen van een melkkliertumor bij de cavia

Uw cavia krijgt een bult of knobbel in het gebied van de tepels. De tumor bevat vocht. De tumor kan vocht verliezen waardoor u rondom de bult bloederig of doorzichtig vocht kunt aantreffen. Uw cavia heeft pijn en kan zich hierdoor anders gaan gedragen. De eetlust van uw cavia vermindert of verdwijnt helemaal. 

 

Wat kunt u zelf doen tegen melkkliertumoren bij uw cavia?

Een tumor zal operatief verwijderd moeten worden, hier kunt u zelf niets aan doen. Toch wilt u als baasje zorgen voor uw cavia en hem ondersteunen bij het herstel. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens het compleet voer van Versele Laga. Dit voer is speciaal ontwikkeld voor cavia`s en bevordert de weerstand. Zo geeft u uw cavia net dat beetje extra en zorgt u voor een goede verzorging van uw cavia. Ook kunt u de druppels van Bunny Re-Aktiv proberen. U kunt dit geven als voorzorg maar ook tijdens- en na een behandeling van melkkliertumoren. Uw cavia krijgt de juiste ondersteuning voor zijn immuunsysteem en kan zich beter verweren tegen andere ziektekiemen.

Heeft uw cavia een melkkliertumor? Zoek direct een dierenarts

Voelt u een bult in de buurt van de tepels van uw cavia? Dan kan uw cavia een melkkliertumor hebben. Om hier zeker van te zijn en om uw cavia de juiste zorg te bieden kunt u contact opnemen met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan uw cavia onderzoeken en de tumor operatief verwijderen. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.