U bent hier: Klachten bij uw dier Knaagdieren Oormijt cavia

Oormijt cavia

Oormijt cavia; wat is het? 

Oormijt is een klein spinachtig diertje. De oormijt leeft van het oorsmeer en huidschilfers van uw cavia. Hij leeft in en rondom de oren van u cavia en veroorzaakt daar heftige jeuk. Uw cavia kan besmet raken doordat hij met andere besmette dieren in contact is geweest. Doordat de oormijt het oor irriteert en oorsmeer eet, maakt het oor van uw cavia extra oorsmeer aan. Dit gaat vervolgens ook irriteren in het oor. U kunt in de oren van uw cavia zwarte puntjes zien en overmatig oorsmeer. De oormijt is zelf niet met het blote oog te zien. Naast de oormijt kan uw cavia ook last hebben van huidmijten en andere parasieten. Het is belangrijk dat u het welzijn van uw cavia in de gaten houdt. Zo kunt u een eventuele besmetting met parasieten snel herkennen.

Oormijt cavia; symptomen

Oormijt cavia; wat kunt u zelf doen?

Als uw cavia last heeft van oormijt wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens de pipetten van Animec Maxi. Deze pipetten beschermen uw cavia tegen parasieten, maar ze helpen ook om een besmetting te genezen. Om de oren van uw cavia schoon en verzorgd te houden kunt u de oorverzorging van Trixie gebruiken.

Uw cavia oormijt? Zoek direct een dierenarts

Herkent u één of meerdere symptomen van oormijt bij uw cavia? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan onderzoeken of uw cavia besmet is met oormijt. Daarna kan hij uw cavia de juiste behandeling bieden. Ook kan een dierenarts advies geven om een nieuwe besmetting te voorkomen. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts