U bent hier: Klachten bij uw dier Knaagdieren Parasieten bij cavia's

Parasieten bij cavia's

Parasieten bij cavia's; wat zijn het? 

Parasieten zijn kleine beestjes die leven ten koste van hun gastheer, in dit geval uw cavia. Parasieten bij cavia's leven van bloed, huidschilfers of huidweefsel. Er zijn verschillende soorten parasieten die bij uw cavia voor kunnen komen. Gelukkig heeft een cavia niet vaak last van parasieten. Als uw cavia oud of ziek is dan is hij vatbaarder voor parasieten dan wanneer hij gezond en sterk is. Uw cavia kan last krijgen van vlooien, huidmijten, oormijt en wormen. Als uw cavia parasieten heeft merkt u dit waarschijnlijk pas als uw cavia veel krabt. De meeste parasieten veroorzaken namelijk jeuk.

Parasieten bij cavia's: symptomen

Parasieten bij cavia's: wat kunt u zelf doen?

Als uw cavia last heeft van parasieten kunt u hem hiervoor behandelen. Het is afhankelijk van het soort parasiet welk middel u het beste kunt gebruiken. Zo kunt u de Beaphar ongedierteverstuiver gebruiken tegen luizen, mijten en vlooien. Als uw cavia schurft heeft dan kunt u de anti scabiës lotion van Demavic gebruiken en tegen teken en stekende insecten kunt u de ongedierte pillen van Demavic gebruiken.

Uw cavia parasieten? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw cavia parasieten heeft? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan vaststellen welk soort parasiet uw cavia plaagt en welke behandeling uw cavia het beste kan krijgen. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts