U bent hier: Klachten bij uw dier Knaagdieren Schimmel cavia

Schimmel cavia

Schimmel cavia; wat is het? 

Heeft uw cavia kale plekken? Hij kan een schimmelinfectie hebben. Een schimmel bij de cavia wordt veroorzaakt door huidschimmels. Deze schimmel noemen we ook wel ringworm. Uw cavia kan besmet raken door direct contact met andere besmette dieren. Ook kan hij besmet raken door geïnfecteerd hooi te eten of water uit een besmette waterbak te drinken. Heeft u een jonge cavia? Dan is hij extra gevoelig voor een schimmel. Dit komt doordat het immuunsysteem van uw cavia nog niet helemaal ontwikkeld is. Als uw cavia eenmaal een schimmel heeft kan dit erg hardnekkig zijn. Het is belangrijk dat uw cavia behandeld wordt en dat u het caviahok en de inrichting goed schoonmaakt. Krijgt uw cavia geen behandeling tegen schimmel? Dan kan de schimmel zich over het gehele lichaam verspreiden. Ook u kunt last krijgen van een schimmelinfectie. Uw cavia kan de infectie aan u overdragen. U dient dan contact op te nemen met uw huisarts.

Schimmel cavia; symptomen

Een schimmel bij de cavia kunt u zelf herkennen. In ieder geval herkent u dat u cavia een probleem met zijn huid of vacht heeft. Het kan ook betekenen dat uw cavia parasieten heeft.

Schimmel cavia; wat kunt u zelf doen?

Een schimmel is geen pretje voor uw cavia. Als uw cavia hier last van heeft dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens de lotion van Demavic of de anti parasiet pipetten van Beaphar. Beide producten zijn ontwikkeld voor kleine knaagdieren. U kunt uw cavia hier mee behandelen als deze een schimmel heeft. Ook beschermt het uw cavia tegen nieuwe besmettingen. U kunt de behandeling elke 4 weken toepassen. Raadpleeg bij twijfel altijd een dierenarts.

Uw cavia schimmel? Zoek direct een dierenarts

Uw cavia schimmel? Wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan door middel van een huidmonster onderzoeken of uw cavia een schimmelinfectie heeft. Ook behandelt hij uw cavia daarna. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts