U bent hier: Klachten bij uw dier Knaagdieren Schurft cavia

Schurft cavia

Schurft cavia; wat is het?

Bij schurft bij de cavia, ook wel huidmijt genoemd, is er sprake van schurftmijten in de huid. Ze graven zich diep in de huid en zorgen voor allerlei nare klachten bij een cavia. De schurftmijten zijn soms moeilijk te vinden. Heeft u cavia klachten en denkt u aan schurft? Raadpleeg dan altijd een dierenarts.

Schurft cavia; symptomen

Een cavia met schurft ziet er vaak gehavend uit. U ziet dus altijd dat er iets aan de hand is met uw cavia. Hij kan echter ook last hebben van parasieten, vlooien of een andere ziekte. Kale plekken bij de cavia komen ook voor door verveling of dominantie onderling.

 

Schurft cavia; wat kunt u doen?

Schurft bij de cavia en andere dieren is erg besmettelijk. Uw cavia kan het via een ander besmet dier hebben opgelopen. Ook kan het hooi mijten bevatten. Zelf uw tapijt kan de huidmijten bezitten. Heeft uw cavia schurft? Behandel dan niet alleen uw cavia, maar gooi ook het hooi weg en maak zijn caviahok goed schoon. Anders blijft het probleem bestaan. Uw dierenarts informeert u hierover.

Schurft bij uw cavia? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw cavia jeuk en krabt hij zichzelf? Ziet u kale plekken of korsten? Dan kan uw cavia schurft hebben. Uw cavia vaak wassen is gelukkig tegenwoordig niet meer nodig. De dierenarts onderzoekt hem en geeft hiertegen een anti-mijtmiddel. Dit gebeurt via een pipetje.