U bent hier: Klachten bij uw dier Knaagdieren Suikerziekte cavia

Suikerziekte cavia

Suikerziekte cavia; wat is het?

Suikerziekte bij de cavia is een stofwisselingsziekte. Als uw cavia suikerziekte heeft dan is zijn lichaam niet of onvoldoende in staat om suikers (glucose) uit voeding te verwerken. Oorzaak is dat het lichaam van uw cavia geen of te weinig insuline aanmaakt. Of de insuline kan zijn werk niet goed doen. Insuline is een hormoon dat gemaakt wordt in de alvleesklier van uw cavia. De insuline regelt samen met glucagon en adrenaline de suikerspiegel van uw cavia. Als uw cavia gezond is dan zorgt het lichaam dat het de glucose uit voeding kan verwerken. Uw cavia heeft de glucose nodig om energie te krijgen. Het is als het ware brandstof voor uw cavia. Bij suikerziekte bij de cavia is dit geheel ontregeld en functioneert uw cavia niet zoals het hoort. Suikerziekte kan veel problemen veroorzaken.

Suikerziekte cavia; symptomen

Een cavia met suikerziekte voelt zich niet fit. Het belangrijkste symptoom is dat hij erg veel drinkt.

Suikerziekte cavia; wat kunt u zelf doen?

Uw cavia met suikerziekte moet de rest van zijn leven injectie krijgen om de insulinetoevoer op pijl te houden. Daarnaast is het belangrijk dat uw cavia op gewicht blijft. Uw cavia kan door verkeerde voeding te dik worden of juist gewicht verliezen. U kunt uw cavia het voer van Meister Lampe Bio Vital geven. Dit is speciaal ontwikkeld voor cavia`s en is er op gericht om uw cavia gezond te houden. Ook is er extra aandacht besteed aan cavia`s met bijvoorbeeld overgewicht. Natuurlijk wilt u uw cavia ook wel eens een snack kunnen geven. Probeer eens een gezonde cracker van Vitakraft Emotion.

Uw cavia suikerziekte? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw cavia suikerziekte heeft? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts onderzoekt uw cavia op de aanwezigheid van suikerziekte. Daarna kan uw cavia behandeld worden. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts