U bent hier: Klachten bij uw dier Knaagdieren Vlooien bij ratten

Vlooien bij ratten

Wat zijn vlooien?

Vlooien bij een ratVlooien zijn parasieten. Meestal komen vlooien niet voor bij ratten. Als u ook een kat of een hond in huis heeft, dan kan uw rat wel vlooien krijgen. Heeft uw rat last van vlooien? Dan kunt u dit vaak zien aan zwarte stipjes op de huid van uw rat. Ook uw andere huisdieren hebben in dat geval vaak last van vlooien. Vlooien zijn eenvoudig te bestrijden met een goede vlooienspray. Wanneer u alle huisdieren tegelijk behandelt, is het probleem vaak snel verholpen.

Symptomen van vlooien bij de rat

Vlooien veroorzaken jeuk waardoor uw rat gaat krabben of bijten. Hierdoor kan hij wondjes krijgen. U ziet de wondjes of de korstjes op de huid.

Wat kunt u zelf doen tegen vlooien bij uw rat?
Is uw rat besmet met vlooien? Zorg er dan voor dat u uw rat en andere huisdieren tegelijkertijd behandelt. Ziet u één of twee vlooien op uw rat en verder niets? Verwijder deze dan met uw hand en leg ze in een bakje water met afwasmiddel. De vlooien zullen zo verdrinken. Alleen water zal niet werken omdat de vlooien dan blijven drijven.

Heeft uw rat last van vlooien? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek
Heeft uw rat last van vlooien? Neem dan contact op met uw dierenarts. Hij of zij kan u advies geven over hoe uw rat en andere huisdieren het best behandeld kunnen worden. Ook kunt u informatie en advies krijgen die gericht is op uw thuissituatie. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek producten