U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Coccidiose konijn

Coccidiose konijn

Coccidiose konijn; wat is het?

Coccidiose is een ziekte die veroorzaakt wordt door Coccidien. Deze eencellige parasieten zijn eigenlijk altijd aanwezig bij konijnen, maar hoeven geen problemen op te leveren. Coccidien veroorzaken vaak wel problemen na een stressperiode of een periode van koorts. De parasieten leven in de lever en de darmen van uw konijn. Bij stress bij het konijn tasten Coccidiose bij uw konijn de organen aan. Een behandeling door een dierenarts is dan zeker noodzakelijk.konijn coccidiose

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Coccidiose konijn; wat kan ik zelf doen? 

Coccidiose komt tot uiting als uw konijn stress ervaart. U kunt stress voorkomen door uw konijn zo goed mogelijk te verzorgen. Dit houdt in dat u voor een goede huisvesting en het juiste konijnenvoer zorgt, maar ook dat u het konijn de gewenste aandacht geeft. Als uw konijn eenmaal diarree heeft en de kans dus aanwezig is dat uw konijn Coccidiose heeft, schakel dan de dierenarts is.

Uw konijn Coccidiose? Zoek direct een dierenarts

Denkt u dat uw konijn Coccidiose heeft? Neem dan direct contact op met een dierenarts of dierenkliniek en maak een afspraak. De dierenarts kan uw konijn onderzoeken en Coccidiose vaststellen. Een behandeling is noodzakelijk om uitdroging te voorkomen. Vind direct een dierenkliniek of dierenarts bij u in de buurt.

Zoek een dierenartsZoek producten