U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Dik konijn

Dik konijn

Dik konijn: wat betekent dit?

Een dik konijn is een konijn met overgewicht. Een dik konijn krijgt vaak teveel konijnenvoer en te weinig beweging. Dit is meestal de schuld van de verzorger, die als het ware te lief is voor het dier. Bij een gezond konijn voelt u de ribben en ruggengraat eenvoudig, maar bij een dik konijn  (bijna) niet meer. Overgewicht bij een konijn is schadelijk voor het konijn en bovendien onnodig. Vraag bij twijfel over een dik konijn uw dierenarts om advies.

Dik konijn; symptomen

Een dik konijn loopt allerlei gezondheidsrisico's en wordt beperkt in zijn leefgenot.

 

Dik konijn; wat kan ik zelf doen?

Om te beginnen is het belangrijk dat uw konijn goed konijnenvoer krijgt en niet teveel. Wilt u uw konijn een keertje verwennen? Geef dan wat verse groente en zeker geen knaagstaafjes of konijnensnoepjes. U mag een dik konijn niet ineens op een streng dieet zetten, dan krijgt hij problemen als darmimmobiliteit. Naast goed voer is beweging van belang voor uw konijn. Laat hem regelmatig los rondlopen in huis of tuin en koop wat konijnenspeelgoed voor hem. Klimmen en rennen helpt een dik konijn te voorkomen. Zorg ook voor een ruim konijnenhok.

Dik konijn? Zoek een dierenarts

Is uw konijn te dik? Ziet zijn ontlasting er raar uit of verzorgt hij zichzelf niet goed? Een dik konijn kan ziek worden en heeft hier last van. Zoek direct een dierenarts voor advies.