U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen E. cuniculi konijn

E. cuniculi konijn

E. cuniculi konijn; wat houdt het in?

De ziekte E. cuniculi bij konijnen wordt veroorzaakt door een eencellige parasiet. Veel konijnen zijn drager van deze parasiet. Als uw konijn drager van deze parasiet is, hoeft dit niet altijd te betekenen dat hij ook echt ziek zal worden. Het is niet duidelijk waarom het ene konijn E. cunucili krijgt van de parasiet en een ander konijn niet. Het kan te maken hebben met afwijkingen in het immuunsysteem. Het is dan ook altijd belangrijk dat uw konijn gezond is en een goed immuunsysteem heeft. Als uw konijn drager is van de parasiet dan kan deze voor problemen zorgen op momenten dat uw konijn gestrest is. Bijvoorbeeld bij een operatie of inenting of als het zich niet lekker voelt. De parasiet veroorzaakt dan ontstekingen in het lichaam van uw konijn.

E. cuniculi konijn; symptomen

Uw konijn kan in het beginstadium van E. cuniculi vage klachten hebben. Misschien trekt hij een paar dagen met zijn pootje trekken. Neurologische problemen kunnen een symptoom van E. cuniculi zijn. Ook kan uw konijn blaasproblemen krijgen en sllepen met één of twee poten.

E. cuniculi konijn; wat kan ik zelf doen?

Als uw konijn eenmaal E. cuniculi heeft is behandeling door een dierenarts van groot belang. Hoe eerder hoe beter. U kunt zelf natuurlijk ook iets doen. De weerstand en het immuunsysteem van uw konijn zijn van groot belang. Om konijnenziekten te voorkomen en het herstel te bevorderen. Zo kunt u het voer van Russel Rabbit proberen. Dit voer zorgt voor alle vitaminen en mineralen. Daarnaast verhoogt het de gezonde bacteriën waardoor het immuunsysteem van uw konijn versterkt wordt. Ook heeft uw konijn extra vitaminen nodig tijdens het herstel van een ziekte. Vooral vitamine B kan van belang zijn voor uw konijn. Om uw konijn dit te bieden kunt u de levensvitaminen van Beaphar proberen. Ook een goede hygiëne is van belang.

Uw konijn E. cuniculi? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw konijn ziek is door E. cuniculi? Maak dan een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt. Aarzel niet want een dierenarts kan uw konijn onderzoeken en de juiste behandeling starten. Bij symptomen van E. cuniculi geldt; hoe eerder uw konijn geholpen wordt, hoe beter dit voor hem is. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de buurt.

Zoek een dierenarts

    

Hieronder ziet u een filmpje van een konijn met beginnende klachten door E. cuniculi (bron: Dierenkliniek Wilhelminapark).