U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Epilepsie konijn

Epilepsie konijn

Epilepsie konijn; wat is het?

Epilepsie bij konijnenEpilepsie bij uw konijn is een ziekte aan zijn hersenen. Het komt niet erg vaak voor en wordt ook lang niet altijd gediagnosticeerd. Konijnen die epilepsie hebben, zijn vaak witte konijnen met blauwe ogen. Epilepsie is een soort kortsluiting in de hersenen. Deze kunnen de prikkels van buitenaf niet meer goed aan en werken tijdelijk niet. De epilepsie treedt aanvalsgewijs op. Uw konijn kan ook epilepsie hebben door een andere aandoening. Zo kunnen sommige parasieten of een leveraandoening epilepsie tot gevolg hebben. Vermoedt u epilepsie bij uw konijn? Ga dan naar een dierenarts die eventueel medicijnen aan uw konijn geeft.

Epilepsie konijn; symptomen

Epilepsie bij uw konijn komt voor in aanvallen. Uw konijn wordt enorm bang en kan doelloos in het rond rennen. Ook kan hij plotseling rare sprongen maken en zo overal tegen aan botsen. Vaak volgt er dan een periode van plotselinge stilte in een hoekje. Het konijn is na een aanval vaak angstig en reageert schrikkerig op elk geluid en elke beweging. Uw konijn kan tijdens of kort na een epileptische aanval ook ineens gaan ‘gillen’. Uw konijn wil waarschijnlijk tijdelijk niet eten. Als hij tot rust is gekomen, zal zijn gedrag weer veranderen.

 

 

Epilepsie konijn; wat kan ik zelf doen bij een aanval?

Als uw konijn een epileptische aanval heeft, dan kunt u hem het beste met rust laten. Houd wel in de gaten of hij zich niet kan bezeren. Na een aanval moet u uw konijn met rust laten totdat hij weer goed ‘bij’ is. Zorg ervoor dat er geen extra prikkels zijn die de aanval kunnen verergeren of nogmaals ‘triggeren’. Verder kunt u helaas niets doen. 

Uw konijn epilepsie? Vraag een dierenarts of dierenkliniek om advies

Denkt u dat uw konijn epilepsie heeft? Twijfel dan niet en neem contact op met een dierenarts bij u in de buurt. De dierenarts kan epilepsie vaststellen en bekijken of uw konijn nergens letsel heeft opgelopen tijdens een aanval. Ook kan de dierenarts u meer vertellen over het verloop van epilepsie. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenartsZoek productenZoek een verzekering