U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Konijn diarree

Konijn diarree

Konijn diarree; wat betekent het?

Diarree bij konijnenDiarree komt bij een konijn in verschillende gradaties voor. Een konijn heeft diarree als de keuteltjes zacht zijn en aan elkaar plakken. Soms blijven ze aan het achterwerk van uw konijn hangen. De keutels stinken ook erger dan normaal. De ontlasting van een konijn kan ook zo dun zijn dat er geen keutels meer zijn, er blijft dan een drabbige massa over. Dit is erge diarree, uw konijn heeft direct hulp nodig. Een konijn heeft weinig reserves en kan binnen een paar uur overlijden aan erge diarree. Uw konijn kan last hebben van diarree doordat u bent overgestapt op ander konijnenvoer. U kunt uw konijn dan het beste een dag lang alleen maar water en hooi te eten geven. Diarree kan ook een symptoom zijn van parasieten of bacteriën die bij uw konijn aanwezig zijn. Een dierenarts onderzoekt de ontlasting van uw konijn op de aanwezigheid hiervan.

Konijn diarree; symptomen

Als uw konijn diarree heeft kan dit beginnen met zachtere keuteltjes die aan elkaar blijven plakken. Als de diarree erger wordt dan zijn er geen keutels meer maar wordt de ontlasting één massa. Dit kan levensgevaarlijk zijn voor uw konijn. Soms eet uw konijn niet en stopt hij met drinken en gaat hij stil in een hoekje zitten. Dit is reden om direct een de bel te trekken bij een dierenarts. 

Konijn diarree; wat kan ik zelf doen?
Als uw konijn diarree heeft, wilt u hem daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf helpen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens de diarree druppels van Trixie. Deze druppels gaan de diarree tegen en zorgen voor een optimale werking van de darmen van uw konijn. Ook kunt u preventief behandelen. Zo kunt u uw konijn druppels van Bunny Re-Aktiv gebruiken. Deze druppels verhogen de weerstand van uw konijn en zorgen voor een optimale werking van de darmflora. Een goede hygiëne en verzorgen van het konijn is natuurlijk ook belangrijk.

Uw konijn diarree? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft uw konijn diarree? En maakt u zich zorgen over zijn gezondheid? Neem dan contact op met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan onderzoeken wat de oorzaak van de diarree is en uw konijn zo snel mogelijk behandelen. Vind een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts