U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Konijn eet niet

Konijn eet niet

Konijn eet niet; wat betekent dit?

Als een konijn zijn eetlust verliest en zich niet goed voelt, heeft hij een groot probleem. Het konijn eet niet, dit noemt men ook wel Anorexia bij konijnen. De vertering van voedsel werkt bij konijnen alleen als een konijn regelmatig eet. Het konijn eet niet, en dat 12 uur achter elkaar? Dan kunnen er al problemen ontstaan. Anorexia is dus al snel levensgevaarlijk voor uw konijn, doordat het de vertering stil legt. Door niet te eten wordt uw konijn ook snel mager. Belangrijk is de oorzaak te achterhalen en uw konijn ondertussen aan het eten te krijgen. Desnoods door middel van dwangvoeding. Het konijn eet niet, omdat hij zich waarschijnlijk ziek is. Hij kan bijvoorbeeld VHS hebben of een probleem als darmimmobiliteit. Meer over 'Mijn konijn eet niet, is hij ziek?'

Konijn eet niet; symptomen

Een konijn eet niet, langer dan een halve dag en heeft dus anorexia. Het zieke konijn vertoont in elk geval deze symptomen:

 

Konijn eet niet; wat kan ik doen?

Uw konijn eet niet en dit is gevaarlijk. Het is belangrijk de oorzaak van de anorexia bij het konijn te achterhalen. Dan kunt u het konijn op de juiste manier helpen. Raadpleeg daarom altijd een dierenarts als uw konijn plotseling stopt met eten. Waarschijnlijk is dwangvoeding nodig om de darmen van uw konijn weer op gang te krijgen. Een stille darm moet u proberen te voorkomen.. Dit kunt u zelf toedienen via een spuitje.

Konijn eet niet of is mager? Zoek direct een dierenarts

Stopt uw konijn plotseling met eten? Is uw konijn mager? Dan kan uw konijn anorexia hebben en erg ziek zijn. Zoek  direct een dierenarts bij u in de buurt. Deze onderzoekt uw konijn en helpt hem met medicatie en/of dwangvoeding.