U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Konijn loopt mank

Konijn loopt mank

Konijn loopt mank; wat is het?

Een konijn loopt mank als hij met een pootje sleept, of met allebei de achterpootjes. Soms kan hij zijn pootjes niet goed onder zijn lijf krijgen, of is de hele achterhand verlamd. Een konijn dat mank loopt kan verschillende problemen hebben. Vaak blijkt het konijn de infectie E. cuniculi te hebben opgelopen. Ook kan het zijn dat het konijn een hernia heeft, door verkeerd vastpakken of optillen. Als een konijn valt of met zijn pootje klem heeft gezeten, is het resultaat ook dat het konijn mank loopt. In zeldzame gevallen ontstaat verlamming door een gebroken rug.

Konijn loopt mank; symptomen

Als het konijn mank loopt heeft dit dus meestal als oorzaak een infectie of een hernia. Hij heeft hierdoor last van vervelende symtomen.

Vooral de ziekte E. cuniculi is erg gevaarlijk voor het konijn. Uw konijn loopt mank? Laat uw dierenarts zo snel mogelijk kijken en uw konijn behandelen.

Konijn loopt mank; wat kan ik zelf doen?

Als uw konijn wel daadwerkelijk mank loopt door bijvoorbeeld E. cuniculi krijgt hij een behandeling door de dierenarts. Daarnaast kunt u hem het beste veel rust geven de eerste dagen. Ook helpt het uw konijn een comfortabele, warme plek te geven. Problemen als hernia kunt u soms voorkomen door konijnen goede huisvesting met veel bewegingsruimte te geven, zorg daar dus altijd voor.

Uw konijn loopt mank? Zoek direct een dierenarts

Loopt uw konijn ineens mank of helemaal niet? Misschien heeft uw konijn E. cuniculi of hernia. Zoek daarom direct een dierenarts in uw buurt. Met medicatie, rust en eventueel fysiotherapie helpt hij uw konijn.