U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Myxomatose konijn

Myxomatose konijn

Myxomatose konijn; wat is het?

Myxomatose bij konijnenMyxomatose bij het konijn is een virus. Dit virus wordt overgedragen door besmette muggen, vlooien en vliegen. De ziekte kan ook overgedragen worden van konijn naar konijn. Myxomatose komt meestal voor in de zomer en de nazomer. Als uw konijn geprikt wordt door een besmette mug dan kan het soms wel twee weken duren voordat uw konijn ziekteverschijnselen krijgt. Myxomatose begint vaak vrij subtiel. Zo kan uw konijn in het begin alleen maar suf overkomen. Als uw konijn Myxomatose heeft dan is hij wel echt ziek. Uw konijn kan er aan overlijden als hij geen behandeling krijgt. Als uw konijn Myxomatose heeft, dan is het moeilijk te genezen. Er zijn wel konijnen die het virus overleven. U kunt uw konijn laten inenten tegen Myxomatose. Dit kunt u het beste in het voor- en najaar laten doen. Vraag een dierenarts om advies hierover.

Myxomatose konijn; symptomen

 

Myxomatose konijn; wat kan ik zelf doen?

Een besmetting met het Myxomatose virus is geen pretje voor uw konijn. U kunt besmetting dan ook beter voorkomen dan genezen. Dit kan door uw konijn in te laten enten tegen het Myxomatose virus. Daarnaast kunt u in de zomer horren of fijnmazig gaas plaatsen tegen insecten. Ook is het belangrijk dat uw konijn een goede weerstand heeft. Mocht hij toch besmet raken dan heeft hij meer reserves om het virus te overwinnen. U kunt hiervoor de brokjes van Cuni Complete gebruiken. Deze brokjes zorgen voor een optimale weerstand en een gezond immuunsysteem. Als uw konijn besmet is, heeft hij een behandeling bij een dierenarts nodig. U kunt zelf de oren van uw konijn schoonhouden. Dit kan bijvoorbeeld met Trixie oorverzorging. Deze druppels maken de oren van uw konijn op een veilige wijze schoon.

Uw konijn Myxomatose? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw konijn Myxomatose heeft? Neem dan meteen contact op met een dierenarts bij u in de buurt. Een dierenarts kan de diagnose stellen en zo snel mogelijk een behandeling starten. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts