U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Olifantstanden konijn

Olifantstanden konijn

Olifantstanden konijn; wat zijn het?

De tanden van een konijn groeien zijn hele leven door. Normaal gesproken slijten zijn snijtanden af door te eten en te knagen. Soms gebeurt dit niet en groeien de tanden de verkeerde kant op. Dit noemen we olifantstanden bij het konijn. Olifantstanden ontstaan door te weinig knagen en eten, of door een verkeerde stand van de kaak. Door de lange tanden kan het konijn niet meer eten en verhongert het. Het is dus noodzakelijk om naar de dierenarts te gaan. Lees ook meer over andere gebitsproblemen bij konijnen

Olifantstanden konijn; symptomen

Olifantstanden zijn erg vervelend voor het konijn en moeten behandeld worden. Door de problemen met eten krijgt hij last van een stille darm en sterft hij uiteindelijk.

 

Olifantstanden konijn; wat kan ik er zelf tegen doen?

Om te voorkomen dat uw konijn olifantstanden krijgt, is veel knagen noodzakelijk. Zorg dus altijd voor goed konijnenvoer. Lees ook ons artikel 'Tanden konijn: hoe houd ik ze gezond?' Sommige konijnen hebben echter aangeboren kaakafwijkingen, waardoor ze toch olifantstanden krijgen. De dierenarts biedt de enige oplossing.

Olifantstanden bij uw konijn? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw konijn lange, kromme voortanden? Eet hij slecht of helemaal niet? Dan kan uw konijn olifantstanden hebben. Zoek direct een dierenarts, die kan de tanden slijpen, knippen of trekken.