U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Oormijt konijn

Oormijt konijn

Oormijt konijn; wat is het?

Oormijt bij konijnenOormijt is een klein spinachtig diertje. De oormijt leeft van het oorsmeer en huidschilfers van uw konijn. Hij leeft in en rondom de oren van uw konijn en veroorzaakt daar heftige jeuk. Uw konijn kan besmet raken doordat hij met andere besmette dieren in contact is geweest. Doordat de oormijt het oor irriteert en oorsmeer eet maakt het oor van uw konijn extra oorsmeer aan. Dit gaat vervolgens ook irriteren in het oor. U kunt in de oren van uw konijn zwarte puntjes zien en overmatig oorsmeer. De oormijt is zelf niet met het blote oog te zien. Naast de oormijt kan uw konijn ook last hebben van schurft (huidmijt) en andere parasieten. Bij oudere en zwakke konijnen kan het gebeuren dat de mijt zich over het hele lichaam verspreidt. Zo kunnen hals, nek, kop, poten en buik ook besmet raken. Ook kunnen de mijten een middenoorontsteking veroorzaken. De oren van uw konijn kunnen er dan ook smerig uit zien.  Het is belangrijk dat u het welzijn van uw konijn in de gaten houdt. Zo kunt u een eventuele besmetting met parasieten snel herkennen.

Oormijt konijn; symptomen

Oormijt konijn; wat kan ik zelf doen?

Als uw konijn last heeft van oormijt dan wilt u dit natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen. Wat kunt u dan het beste doen? Probeer eens de ongedierteverstuiver van Beaphar. Deze beschermt uw konijn tegen mijten, luizen en ander ongedierte. Ook heeft uw konijn een behandeling nodig die de mijten doodt. Om de oren van uw konijn optimaal te verzorgen, kunt u de oor verzorging van Trixie gebruiken. Hiermee verzorgt u de oren door te reinigen, hydrateren en te beschermen tegen jeuk.

Uw konijn oormijt? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw konijn last heeft van oormijt? En wilt u ldirect een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de oormijt vaststellen en een mijten dodende behandeling voorstellen. Ook kan de dierenarts u advies geven over de verdere verzorging van de oren van uw konijn. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts

    

Bekijk het filmpje van een dierenarts die een konijn onderzoekt op oormijt (bron: Dierenkliniek Wilhelminapark)