U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Oorontsteking konijn

Oorontsteking konijn

Oorontsteking konijn; wat is het?

Oorontsteking bij konijnenUw konijn kan last hebben van twee soorten oorontstekingen. Een middenoor ontsteking en een binnenoor ontsteking. De buis van Eustachius, de gehoorbeentjes en het trommelvlies worden beschermd door de trommelholte. Gezamenlijk heet dit het middenoor. Uw konijn kan hier een ontsteking krijgen door een bacteriële infectie, oormijt of een vreemd voorwerp dat het trommelvlies beschadigd heeft. Het binnenoor van uw konijn bestaat uit het slakkenhuis, het evenwichtsorgaan en drie halve cirkelvormige kanaaltjes. Meestal wordt een binnenoorontsteking veroorzaakt door een onbehandelde middenoorontsteking. De ontsteking breidt zich uit en verspreidt zich over het gehele oor.

Oorontsteking konijn; symptomen

 

Oorontsteking konijn; wat kan ik zelf doen?

Een oorontsteking kan veel pijn veroorzaken bij uw konijn. Een goede verzorging van zijn oren is van groot belang. Om een oorontsteking te voorkomen kunt u gebruik maken van Trixie oorverzorging. Met deze druppels verzorgt en reinigt u de oren van uw konijn. Als uw konijn last heeft van parasieten, die een oorontsteking veroorzaken, kunt u uw konijn behandelen met Demavic lotion. U kunt dit op en in de oren van uw konijn smeren. Een ooronsteking kan veel oorzaken hebben. Let daarom ook op de juiste huisvesting voor uw konijn en goede hygiene.

Uw konijn oorontsteking? Zoek direct een dierenarts

Heeft u het vermoeden dat uw konijn een oorontsteking heeft? En wilt u direct een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan de oren van uw konijn onderzoeken en eventueel antibiotica voorschrijven. Vind direct een dierenarts bij u in de regio.

Zoek een dierenarts