U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Parasieten konijn

Parasieten konijn

Parasieten konijn; wat zijn het?

Uw konijn kan last hebben van parasieten, zoals vlooien, mijten, maden of luizen. Ze leven in de vacht van uw konijn en kunnen allerlei klachten geven en ziekten overdragen. De gevolgen zijn vervelend en kunnen zelfs dodelijk zijn. Denk hierbij aan oormijt, coccidiose en myasis.

Parasieten konijn; symptomen

Parasieten geven vervelende klachten bij uw konijn. Enkele symptomen (afhankelijk van het soort parasiet dat uw konijn meedraagt):

Parasieten konijn; wat kan ik er tegen doen?

Denkt u dat uw konijn last heeft van parasieten? Dan is het van belang om te weten welk type parasiet het is. Ga daarom langs de dierenarts, die het op de juiste manier kan behandelen. Ga in ieder geval niet zelf aan de slag met middeltjes voor honden en katten, dat kan dodelijk zijn! Verder is het belangrijk om uw konijn regelmatig zelf te onderzoeken op parasieten. Bekijk zijn vacht nauwkeurig en vergeet de plekken achter zijn oren en het achterwerk niet. Behandel het konijn preventief met een goed middel, verkrijgbaar bij de dierenarts.

Parasieten bij uw konijn? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw konijn jeuk? Schilfers? Plotselinge haaruitval? Of ziet u beestjes bij het onderzoeken van zijn vacht? Neem dan contact op met een dierenarts in de buurt.