U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Pinwormen bij konijnen

Pinwormen bij konijnen

Wat zijn pinwormen?

Pinwormen zijn kleine, dunne witte wormpjes. Deze wormen leven in de blindedarm van uw konijn. Deze pinwormen kunt u dan ook alleen tegenkomen in de blindedarmkeutels van uw konijn. Blindedarm keutels zijn kleine, vaak trosjes, keutels die uw konijn opeet. Dit zijn dus geen gewone keutels. Als uw konijn wormen heeft dan kan hij besmet zijn door het moederkonijn. Ook kan een konijn besmet raken door het opeten van de wormen, deze zitten dan vaak al in de keutels. Als uw konijn buiten loopt kan hij ook besmet raken.

Wat kunt u zelf doen tegen pinwormen bij uw konijn?

Een pinwormen besmetting kunt u natuurlijk beter voorkomen. U kunt uw konijn in laten enten bij een dierenarts. Om voor een optimale weerstand van uw konijn te zorgen is uitgebalanceerde voeding belangrijk. Uiteraard zorgt u ook voor een goede hygiëne voor het konijn.

Heeft uw konijn pinwormen? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw konijn besmet is met pinwormen? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan een pinwormen besmetting constateren en uw konijn de juiste behandeling geven. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts