U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Schimmel konijn

Schimmel konijn

Schimmel konijn; wat is het?

Een konijn kan een huidschimmel hebben zonder daar last van te hebben. Ook kan hij een schimmel krijgen via contact met een hond of kat. Deze schimmel geeft vaak vervelende klachten. Meestal heeft het konijn verminderde weerstand door een ziekte als de schimmel toeslaat. Schimmels bij konijnen zijn goed te behandelen door de dierenarts.

Schimmels konijn; symptomen

Een schimmel bij een konijn heeft verschillende uitingsvormen. Het wordt ook nog wel eens aangezien voor huidmijt of vachtmijt, zaak dus voor een dierenarts om dit te onderzoeken.

Schimmels konijn: wat kan ik zelf doen?

Het is van belang om naar de dierenarts te gaan als uw konijn deze symptomen krijgt. Het ontstaan van schimmels kan duiden op onderliggende problemen. Zelf moet u in ieder geval op goede hygiëne van het konijnenhok letten. En belangrijk: ook mensen kunnen besmet worden met de schimmels. Houdt hier dus rekening mee en vraag uw dierenarts om meer tips.

Schimmel bij uw konijn? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw konijn rode wondjes, korsten of kale plekken in zijn vacht? Dan kan hij een schimmel hebben opgelopen. Zoek direct een dierenarts bij u in de buurt. Behandeling van schimmels bij konijnen bestaat vaak uit een crème of medicatie.