U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Schurft konijn

Schurft konijn

Schurft konijn: wat is het?

Bij schurft bij het konijn is er sprake van schurftmijten in de huid. Ze graven zich diep in de huid en zorgen voor vervelende klachten bij het konijn. De schurftmijten zijn soms moeilijk te vinden, ga dus altijd naar een dierenarts als uw konijn klachten heeft. Schurft bij het konijn noemt men ook wel huidmijt. De dierenarts bekijkt of het konijn last heeft van schimmels, vachtmijt, of huidmijt (schurft). Ook kan uw konijn last hebben van vlooien, al zijn de symptomen duidelijk anders bij vlooien.

Schurft konijn; symptomen

Een konijn met schurft ziet er vaak gehavend uit. U zult dus zien dat er iets met uw konijn aan de hand is. Waarschijnlijk ziet u onderstaande symptomen van schurft bij uw konijn.

 

Schurft konijn; wat kan ik zelf doen?

Schurft bij konijnen en andere dieren is erg besmettelijk. Uw konijn kan de huidmijt via een ander besmet dier hebben opgelopen, maar ook via besmet hooi of zelfs via het vloerkleed. Het is belangrijk niet alleen uw konijn te behandelen, maar ook mijten in de omgeving uit te roeien. Anders blijft het probleem bestaan. Uw dierenarts informeert u hierover.

Uw konijn schurft? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw konijn jeuk en krabt hij zichzelf? Ziet u kale plekken of korsten op zijn huid? Dan kan uw konijn schurft hebben. Het is erg vervelend voor het konijn. Ook uw konijn verdient goede verzorging. Neem hem daarom mee naar de dierenarts, De dierenarts onderzoekt hem en geeft hiertegen een anti-vlooien en -mijtmiddel.