U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Stille darm bij konijnen

Stille darm bij konijnen

Wat is een stille darm bij konijnen?

We spreken bij konijnen van een stille darm als het darmstelsel niet langer verteert. De stille darm noemen we ook wel paralytische ileus of darmimmobiliteit. Als de darmen van het konijn stil komen te liggen is dit erg gevaarlijk voor het konijn. Hij zal niet meer willen eten, waardoor hij het probleem in stand houdt. Ga daarom altijd naar een dierenarts als uw konijn symptomen van een stille darm vertoont.

Symptomen stille darm bij konijnen

Een stille darm ontstaat soms door stress of verkeerd konijnenvoer (te weinig hooi bijvoorbeeld). Maar ook kan er een ziekte aanwezig zijn, zoals gas, E. Cuniculi of wormen bij uw konijn. Deze konijnen hebben vaak een terugkerende stille darm.

Wat te doen tegen een stille darm bij konijnen?

Een konijn met een stille darm is al binnen een dag in levensgevaar. Het is van groot belang om de darmen weer in gang te zetten, hiervoor gebruikt men vaak dwangvoeding. Zonder te eten gaan de darmen niet werken. De dierenarts helpt u hierbij en zoekt uit wat de onderliggende oorzaak van de stille darm is.

Stille darm bij uw konijn? Zoek direct een dierenarts

Eet uw konijn niet meer? Is hij lusteloos en ziek? Zien zijn keutels er anders uit? Misschien heeft uw konijn een stille darm, hij moet zo snel mogelijk geholpen worden. Zoek daarom direct een dierenarts in de buurt.