U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Torticollis konijn

Torticollis konijn

Torticollis konijn; wat is het?

Torticollis bij een konijn houdt in dat het hoofd van het konijn continu opzij gedraaid staat. Het konijn krijgt hierdoor evenwichtsproblemen en zal in ernstige gevallen niet meer kunnen lopen. Torticollis noemt men ook wel evenwichtsziekte bij het konijn.Torticollis is geen losstaande ziekte, maar het gevolg van een ander probleem. Bijvoorbeeld van E. Cuniculi, binnenoorontsteking, een trauma (klap of val) of een spierspasme (tijdelijke torticollis). Raadpleeg altijd een dierenarts als uw konijn symptomen van torticollis vertoont.

Torticollis konijn; symptomen

Een konijn met torticollis maakt een verwarde indruk en kan zichzelf ernstig bezeren.Torticollis konijn kunt u herkennen aan onderstaande syptomen.

 

Ttorticollis konijn; wat kan ik er zelf tegen doen?

Een konijn met torticollis heeft behandeling van de dierenarts nodig. Meestal zal dit behandeling tegen E. Cuniculi zijn, dat is vaak de oorzaak. Om te voorkomen dat uw konijn zichzelf ernstig bezeert, moet u hem naar binnen halen. Zet het konijn met torticollis in een klein hok en bedek de wanden met zachte handdoeken. Zo beschermt u hem als hij omvalt door de evenwichtsproblemen.

Torticollis bij uw konijn? Zoek direct een dierenarts

Staat de kop van uw konijn scheef? Valt hij om of flitsen zijn ogen heen en weer? Zoek dan direct een dierenarts bij u in de buurt. Uw konijn kan torticollis hebben en behandeling is noodzakelijk.