U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Traanoog konijn

Traanoog konijn

Traanoog konijn; wat is het?

Een traanoog bij het konijn is vaak een verstopt traanbuisje. Dit zorgt ervoor dat het oog gaat tranen. Maar het traanoog kan ook ontstaan door een bindvliesontsteking. Er komen altijd haartjes en stof in het oog terecht, dit kan gaan ontsteken. Dit gebeurt vooral regelmatig bij langharige konijnen. Ook sigarettenrook is gevaarlijk voor de ogen van uw konijn.

Traanoog konijn; symptomen

Een traanoog is duidelijk te signaleren bij uw konijn. Het kan vervelend en jeukerig zijn voor uw konijn. Daarnaast kan hij uiteindelijk ziek worden van een onbehandelde ontsteking. Signaleer de symptomen op tijd, zo kan uw konijn direct een goede behandeling krijgen.

 

Traanoog konijn; wat kan ik zelf doen?

U kunt zelf veel doen om uw konijn te beschermen tegen een traanoog of ontsteking. Zorg altijd voor een schoon en hygiënisch hok, met het juiste materiaal als bodembedekker. Verschoon het hok tijdig en dus niet pas als u een vreselijke lucht ruikt. Zet het hok op een plaats die tochtvrij is en waar de lucht fris en stofvrij is. Roken in het bijzijn van uw konijn is ook schadelijk. Lees ook meer over 'Goede huisvesting voor het konijn'

Traanoog bij uw konijn? Zoek direct een dierenarts

Heeft uw konijn tranerige ogen, etter in de ooghoeken of zit hij te krabben aan zijn oogjes? Neem dan direct contact op met een dierenarts. Het traanoog van uw konijn is goed te behandelen met oogzalf of druppeltjes.