U bent hier: Klachten bij uw dier Konijnen Trommelzucht konijn

Trommelzucht konijn

Trommelzucht konijn?

Trommelzucht bij konijnenTrommelzucht bij een konijn (ook wel gas genoemd) is een ernstige vorm van gasvorming in de darmen van uw konijn. Konijnen hebben een gevoelig maag- en darmstelsel. Gasvorming bij een konijn komt dan ook veel voor. Uw konijn kan door verschillende zaken last krijgen van gas. Zo heeft het voer dat u uw konijn geeft hier een grote invloed op. Veel kool zorgt bijvoorbeeld voor extra gasvorming. Ook kan stress een oorzaak van gasvorming zijn. Als uw konijn trommelzucht heeft dan wil hij niet meer eten. De gasvorming veroorzaakt namelijk buikpijn. Eet uw konijn niet? Dan kan dit nog ernstigere gevolgen hebben. Zo kunnen de darmen van uw konijn stil vallen (lees meer over Stille darm en Darmimmobiliteit). Hierdoor kan het konijn komen te overlijden. Uitgebalanceerde voeding voor uw konijn is daarom heel belangrijk.

Trommelzucht konijn; wat kan ik zelf doen?

Het is belangrijk om gasvorming bij uw konijn te voorkomen. Wat kunt u dan het beste doen? Let op het voer dat u hem geeft. Probeer bijvoorbeeld eens de brokjes van Cuni Compleet, deze ondersteunen de darmflora en het spijsverteringssysteem van uw konijn. Ook kunt u JR Farm Brandnetel geven als aanvulling op de dagelijkse portie hooi. Ook hierdoor zal het spijsverteringssysteem van uw konijn ondersteund worden. Als uw konijn trommelzucht heeft, is het belangrijk dat u hem gedwongen voert om langdurig stilvallen van de darmen te voorkomen. Ook is het verstandig een afspraak met een dierenarts te maken.

Uw konijn trommelzucht? Zoek direct een dierenarts of dierenkliniek

Heeft u het vermoeden dat uw konijn trommelzucht heeft? En wilt u liever meteen een afspraak maken met een dierenarts bij u in de buurt? Een dierenarts kan uw konijn pijnstillers en een laxerend middel geven. Vind direct een dierenarts of dierenkliniek bij u in de regio.

Zoek een dierenarts